NOVA LEGISLATURA

ERC plantejarà a Junts «alternatives» al Govern de coalició davant la falta d'acord

La segona cimera a Lledoners coincideix amb la data límit marcada pels republicans per arribar a una entesa

per NacióDigital , 1 de maig de 2021 a les 15:06 |
Pere Aragonès, vicepresident en funcions, durant el ple del Parlament celebrat aquest dijous | ACN
ERC i Junts han fet aquest dissabte una segona cimera a la presó de Lledoners per intentar desencallar les negociacions per formar un nou govern, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ACN. La trobada s'ha fet coincidint amb l'1 de maig, dia que ERC va marcar com data límit per assolir un acord. Fonts republicanes han dit a l'ACN que valoren positivament la trobada i que "espremeran" les últimes hores del dia en converses amb Junts i a nivell intern.


De fet, des d'ERC apunten que si en les pròximes hores no es tanca un pacte amb Junts per formar una coalició, diumenge es posaran sobre la taula "alternatives" com l'opció d'un govern en solitari. Els republicans confien pronunciar-se sobre les converses entre diumenge i dilluns.
El vicepresident amb funcions a president i aspirant a la presidència en el nou govern, Pere Aragonès, ha tornat a participar en la cimera, després de fer-ho, també, a la cimera de dimarts.


Aquest matí el conseller de Junts, Miquel Sàmper, assegurava als micròfons de RAC1 que els ultimàtums "no són bons", tot i que assegurava que les converses amb ERC s'han intensificat passada la data límit fixada pels republicans (avui 1 de maig).

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació