condicions laborals

ERC i la CUP demanen la compareixença al Congrés del president de Correus per la vaga de Sabadell

Reclamen conèixer "la qualitat" de la prestació arran de l'aturada indefinida dels treballadors

per NacióSabadell , Sabadell, 7 de maig de 2021 a les 19:10 |
ERC y la CUP han presentat aquest divendres una sol·licitud perquè comparegui al Congrés dels Diputats el president de Correus, Juan Manuel Serrano Quintana, després que la unitat de repartiment 4 de Sabadell porti un mes en vaga indefinida per reclamar millores. 

La petició és perquè ho faci a la comissió de transports, mobilitat i agenda urbana del Congrés, amb la finalitat que informi sobre "la qualitat de la prestació" del servei de l'empresa pública de missatgeria a la ciutat arran de l'aturada de l'activitat d'aquest grup de treballadors. 


Aquest dijous, van anar al Parlament de Catalunya, on van rebre el suport, a més de republicans i cupaires, Junts i comuns. Va ser des d'allà que van reiterar que hi ha uns 70.000 veïns de la capital vallesana sense servei postal des de fa un mes i que les protestes s'estendran pel territori com a Terrassa i Reus, cosa que podria afectar al voltant de 300.000 persones.

Des del comitè de vaga, s'ha explicat que s'ha derivat el servei de paqueteria a una altra unitat de repartiment, que ha comportat la contractació de sis persones, tal com ha denunciat. Un extrem que des de Correus s'ha negat i que malgrat la vaga es manté "la qualitat i assegura "els compromisos de lliurament en els terminis contractats pels ciutadans i empreses".


 

Participació