ESPAI

Segueix en directe la trajectòria del coet xinès que ha de caure a la Terra

L'artefacte podria impactar entre dissabte i diumenge en una extensa àrea del planeta

per NacióDigital , 8 de maig de 2021 a les 18:30 |
L'àrea on podria caure el coet. | NORSS Orbital Analyst Hive
Aquest cap de setmana es produirà un fenomen excepcional. Les restes del coet xinès Long March 5B, que estan fora de control, podrien travessar l'atmosfera terrestre en el seu camí de retorn a la Terra i impactar en qualsevol localització del planeta. L'artefacte fa trenta metres i pesa divuit tones.

La pàgina web N2yo ha habilitat un espai per poder seguir en directe la trajectòria del coet, que podria caure durant la nit d'aquest dissabte i la matinada de diumenge.


La situació no és alarmant, perquè hi ha una probabilitat molt baixa que impacti en zones habitades, ja que el 70% del territori està format per mars i oceans. En qualsevol cas, el govern dels Estats Units ha emès una advertència global per la pèrdua de control del mòdul de la nau llançada per la Xina a l'espai el 29 d'abril.

Davant l'alarma per la caiguda del coet, en les últimes hores experts en la qüestió estan preveient les zones on podria produir-se l'impacte. És el cas del pronòstic de l'analista orbital NORSS, que marca una àrea àmplia que inclou gran part d'Amèrica, tot Àfrica i el sud d'Europa. I sí, també Catalunya (o, almenys, una part d'ella).  Els experts creuen que part de les restes del coet es cremaran en entrar en contacte amb l'atmosfera, però algunes parts de l'artefacte podrien resistir.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació