Política forestal

La Vall d'en Bas es prepara per a prevenir incendis en nuclis i urbanitzacions

La primera fase del projecte preveu la recollida de dades en els terrenys afectats per les franges perimetrals de 25 metres a l’entorn dels nuclis urbans del municipi i les zones verdes i parcel·les interiors no edificades

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 10 de maig de 2021 a les 09:15 |
El projecte inclou els terrenys afectats per les franges perimetrals de 25 metres als nuclis urbans. | Xavier Borràs.
En compliment de la Llei 5/2003 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals la Vall d’en Bas, així com la resta de municipis de la Garrotxa, han d’iniciar de manera obligatòria la redacció d’un projecte executiu de prevenció d’incendis en nuclis i urbanitzacions (PINU).
 
Aquests dies ha començat la primera fase d’aquest projecte executiu, que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona, i que preveu la recollida de dades quant a tipologia i densitat d’arbrat, de sotabosc, així com les característiques dels sòls.
 

Els tècnics recolliran dades a prop dels nuclis urbanitzats i parcel·les interiors no edificades. Foto: @ajuntamentbas.


L’àmbit del projecte inclou els terrenys afectats per les franges perimetrals de 25 metres a l’entorn dels nuclis urbans del municipi, així com les zones verdes i parcel·les interiors no edificades.
 
És per aquest motiu que durant uns quinze dies aproximadament i per a l’acompliment d’aquesta fase, els tècnics forestals recorreran les franges i visitaran les parcel·les no edificades i zones verdes dels nuclis, amb què sovint passaran per la part del darrere de les parcel·les, faran observacions i prendran notes. És possible, doncs, que els veïns se'ls trobin, però no cal alarmar-se.
 
Si voleu conèixer més detalls de la Llei 5/2003 feu clic aquí.

 

Participació