ENERGIES RENOVABLES

Protestes arreu del país per un model sostenible de les energies renovables

"El territori diu prou!": així denuncien els ciutadans i Unió de Pagesos el model del Govern d'implantació dels nous projectes eòlics i fotovoltaics

per NacióDigital , 9 de maig de 2021 a les 16:02 |
Pagesos recorrent els carrers de Reus durant la protesta en contra del model d'energies renovables del Govern | ACN
Cap de setmana de protestes arreu del país per un model sostenible de les energies renovables. El sindicat Unió de Pagesos ha participat aquest cap de setmana a les manifestacions convocades per tota Catalunya per denunciar el model del Govern d'implantació dels projectes d'energia eòlica i fotovoltaica. 

"El territori diu prou!" ha estat el lema que la ciutadania ha clamat per fer front a les polítiques implantades pel govern de la Generalitat. Una protesta que arriba dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, afirmés a TV3 i al seu compte de Twitter que o "es posa en risc el paisatge i l'agricultura o la biodiversitat que volem preservar". 

 

Així doncs, durant tot el cap de setmana s'han pogut veure mobilitzacions al Pallars, l'Anoia, el Camp de Tarragona, el Bages, el Priorat, la Terra Alta i Lleida. Els convocants denuncien que la classe política no està al seu costat i que s'han aprovat lleis que van en contra de la pagesia.


"S'omplen la boca en promoure els productes de proximitat, el km-0 i fixar la gent al món rural, però no s'ho creuen ni ells, és totalment al revés", s'ha queixat el coordinador comarcal d'Unió de Pagesos al Bages, Josep Guitard. 

A Manresa, concretament, s'ha convocat una marxa lenta per aquest diumenge al matí on hi ha participat una seixantena de vehicles que ha alentit el trànsit durant dues hores. Set col·lectius ecologistes s'han sumat a la iniciativa juntament amb Unió de Pagesos sota el lema "Renovables sí, però així no!".

 

A l'Anoia també s'ha fet una marxa a peu i en bicicleta i amb tractors amb una desena de punts de partida, que es corresponen amb els indrets on es projecten els parcs fotovoltaics o eòlics. En total s'hi han aplegat unes 500 persones i una quinzena de tractors.

Reus també s'ha mobilitzat durant el matí per demanar un nou model energètic que sigui més "sostenible, just i participatiu". Els ecologistes han reclamat a Reus que s'apliqui la moratòria promesa per aturar la tramitació dels centenars de projectes eòlics i fotovoltaics projectats arreu de Catalunya. 

A la Terra Alta també hi ha hagut una manifestació convocada per entitats del territori amb el suport d'Unió de Pagesos. "Tombem el decret 16/2019", demanaven els assistents alhora que exigien la dimissió del conseller Calvet.



 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació