negociacions de govern

El PSC nega l'abstenció per facilitar la investidura d'Aragonès i així evitar eleccions

Insisteix que com a guanyador del 14-F li toca a ell liderar una majoria d'esquerres

per NacióDigital , 11 de maig de 2021 a les 10:18 |
Illa i Aragonès lideren el recompte | ACN / ND
El candidat del PSC, Salvador Illa, descarta una abstenció dels diputats del PSC per facilitar la investidura de Pere Aragonès (ERC) i evitar així una repetició de les eleccions. "No passarà", ha afirmat contundentment en una entrevista a TVE.

"Com hem de facilitar un govern quan hem guanyat les eleccions? I a més un govern que segueix proclamant la independència com a objectiu de la seva acció?", ha preguntat. Illa reivindica que com a guanyador de les eleccions del 14-F li toca liderar una majoria d'esquerres. "Jo crec que penedir-se d'haver guanyat les eleccions no és convenient en democràcia. Jo vaig guanyar i em toca a mi articular una majoria d'esquerres", ha insistit.


Els vots de Junts no permetran un govern no independentista

Els vots de Junts "no serveixen per facilitar un govern no independentista". És l'advertiment de la formació que lidera Carles Puigdemont en un missatge adreçat als quadres del partit al qual ha tingut accés NacióDigital i que arriba en la recta final de la investidura.


Aquesta premissa contradiu el compromís del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, que quatre diputats de la seva formació donarien suport a Pere Aragonès en una sessió d'investidura en què el candidat republicà tingui els suports de la CUP i dels comuns. Sànchez va oferir dissabte facilitar la investidura d'Aragonès i aquest dilluns al matí ho ha repetit.
 
El missatge de Junts als quadres remarca que "la millor opció pel futur de Catalunya és un govern fort per donar sortida al 52% de vots independentistes, per actuar de forma coordinada a Madrid i a Europa i per avançar cap a l'única opció real que garanteixi un futur de benestar i prosperitat pels catalans: la independència".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació