Cultura

​Projecció de documental: «Amb un tros d'acordió», d'Irene Augé

El divendres 14 de maig es podrà veure al Teatre Comarcal un documental sobre la vella pràctica de l'acordió diatònic a la Vall de Lord

per Redacció , Solsona, 13 de maig de 2021 a les 07:36 |
El documental Amb un tros d'acordió, de la musicòloga oliuenca Irene Augé, arriba aquest divendres a les 19 h a Solsona després d'haver-se ajornat el mes passat. La projecció és gratuïta i no en cal reserva prèvia, si bé l'obertura de portes serà trenta minuts abans per tal de fer un registre dels assistents. 

Dirigit per Augé, produït per OMEN i realitzat pel solsoní Arnau Abella, l'audiovisual recull la història d'antics acordionistes i balladors de la Vall de Lord entre les dècades dels 30 i 60 del segle passat. D'aquesta manera, la peça vol mostrar una manera de viure la música fortament arrelada als entorns rurals i d'allò més deslligada de l'academicisme, la professionalitat i l'excepcionalitat. Així mateix, la directora ret homenatge a una música que no apareix als llibres, alhora que reivindica el patrimoni cultural i històric del territori.


El visionat és una iniciativa de la directora del documental i té la col·laboració de la regidoria de Cultura, que també ha participat en la seva producció.

PROJECCIÓ DE DOCUMENTAL: 'Amb un tros d'acordió', d'Irene Augé

14/05/2021
de 19:00 a 20:00

Teatre Comarcal de Solsona
 

 

Participació