Memòria

Manresa recorda el «mestratge» més cultural del Lluís Calderer

La jornada ha repassat la seva trajectòria a Art Viu, CineClub, Faig, Faig Teatre i Quaderns de Taller

per Pere Fontanals , Manresa, 15 de maig de 2021 a les 17:16 |
La periodista Anna Vilajosana entrevistant David Torras | Pere Fontanals
La primera de les jornades Tot recordant Lluís Calderer programades per Òmnium, CineClub i Fundació Independència i Progrés, han mostrat la cara més cultural de l'intel·lectual Manresa que va morir fa 8 mesos i que aquesta setmana hauria complet els 77 anys.

En una sèrie d'entrevistes curtes conduïdes per la periodista Anna Vilajosana, Josep Oliveras ha repassat la creació d'Art Viu i la seva empremta, David Torras, la reactivació que va suposar la seva entrada al Cineclub i la seva posterior reentrada, ja més enllà dels 2000, Quim Noguero, la seva feina amb Faig, i la Mireia Cirera, l'impuls que va significar per a Faig Teatre. Finalment, Josep Maria Massegú ha destacat la seva profunditat i pou d'informació en l'experiència dels Quaderns de Taller.


Tots els entrevistats han destacat el seu "mestratge" més enllà del seu ofici de mestre, la seva capacitat de treball i la seva meticulositat, així com el seu humor subtil i la seva senzillesa. Després dels testimoniatges, Faig Teatre ha portat a terme una lectura de textos del mateix Calderer, i la sessió ha finalitzat amb la projecció del documental Lluís Calderer i el cinema.

L'auditori de la Plana de l'Om ha exhaurit les entrades i molta part del públic s'ha hagut de conformar amb seguir la jornada per Youtube.


Aquest diumenge tindrà lloc la segona de les jornades programades en memòria de Lluís Calderer. Josep Huguet conduirà Els mestratges de Lluís Calderer, que comptarà amb les intervencions de Josep M. Sarri, Delfina Corzan, Francesc Comas, Josep Camprubí i Alba Baltiérrez. Les entrades per aquesta segona jornada també estan exhaurides, però qui vulgui pot seguir-la a través del Youtube d'Òmnium Bages-Moianès.

 

Participació