habitatge

En llibertat els tres joves detinguts en el desallotjament de Canovelles

La PAH critica la "criminalització" que han patit per part dels Ajuntaments de Granollers i Canovelles

per Redacció , 15 de maig de 2021 a les 20:27 |
Els tres detinguts, en el moment de ser posats en llibertat | CUP Granollers
Les tres persones detingudes aquest dissabte a Canovelles després del desallotjament del bloc ocupat divendres a la tarda han estat posades en llibertat, segons ha confirmat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Granollers.



També aquesta tarda s'ha celebrat una roda de premsa davant l'Ajuntament de Granollers per valorar tot el que ha passat a la zona les últimes hores. Des de la PAH s'ha destacat l'orgull per l'acció que va començar ahir, però alhora s'ha criticat l'actuació policial i la "criminalització" que asseguren han fet d'ells els Ajuntaments de Granollers i Canovelles.



En aquesta compareixença la PAH ha justificat l'acció d'ahir com "l'única alternativa real" perquè les famílies "tinguessin accés a un habitatge, i això no ho estan fent els consistoris!". En aquest sentit, han criticat que els dos consistoris "negaven l’opció d’un habitatge dignes a dones que l’havien demanat. És una conseqüència més de la crueltat d’aquest sistema. De què serveix que l’ajuntament de Granollers desplegui una campanya contra la violència masclista mentre observa com hi ha dones al seu municipi que pateix múltiples violències masclistes?".

També han elogiat els detinguts, dels quals han destacat que "han lluitat fins al darrer moment". I han explicat que les PAH estab treballant "per una llei de l'Habitatge que estan frenant els governs progressistes de les nostres ciutats i del govern central". A més, han criticat que l'estat espanyol "segueix en la defensa de fons voltors com Cerberus".


Finalment, han denunciat "la intersecció entre les opressions de classe, masclista i racista que són presents a la nostra societat i al nostre municipi". "Quan altres dones veuen com s’actua en els casos on s’ha dit prou, moltes prefereixen seguir aguantant la violència dels seus marits. S'ha acabat, hem vingut a canviar les regles del joc! La feminització de la pobresa perpetua la violència cap a les dones. Que som les que tenim pitjors feines, pitjors salaris, pitjors condicions laborals, pitjors pensions i les que ho tenim més difícil en totes les etapes de la vida".

 

Participació