medi ambient

Salvem el Calderí convoca a sortir al carrer el 28 de maig

L'entitat diu que es mantindran ferms en les seves reclamacions

per Redacció , 22 de maig de 2021 a les 09:29 |
Salvem El Calderí convoca a sortir al carrer el 28 de maig | Salvem El Calderí
La plataforma Salvem el Calderí, que lluita "per evitar la destrucció del darrer espai agrícola vinculat a la trama urbana de Mollet", ha convocat un acte per defensar la preservació del Calderí i expressar la seva oposició "al projecte destructiu" de l’equip de govern molletà (PSC+Podem), "que pretén la construcció d’un nou macro-barri per a més de 4.000 persones".

En un comunicat, l'entitat alerta que "la modificació del POUM de l’àmbit del Calderí, aprovada per l’equip de govern amb els seus socis de la dreta i finalment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Conselleria de Territori, afecta un àrea de prop de 300.000 metres quadrats i suposa la destrucció total i irreversible d’un dels darrers exemples del que havia estat la Plana Agrícola Vallesana".


Per a la plataforma ha arribat el moment "d’activar noves fases d’aquesta lluita". Per aquest motiu han fet una crida "a la ciutadania preocupada per la preservació d’aquest espai" a mobilitzar-se i sumar-se a la convocatòria per al pròxim divendres, 28 de maig, a les 18.30h, davant l’Ajuntament de Mollet. Segons han precisat, es farà una roda de premsa durant la qual es presentaran "novetats importants".

L'entitat insisteix que "ens mantindrem ferms en el rebuig de qualsevol intent repressiu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet d’acallar la nostra veu, sigui amb inculpacions i sancions tan insostenibles com il·legals, com amb maniobres intoxicadores per intentar confondre i enganyar l’opinió pública amb fakes i difamacions que arriben de manera molt matussera al terreny personal".


En aquest sentit, també han dit: "Entenem que la lluita per salvar el Calderí posa nerviosos a aquells que tenen grans interessos econòmics i els seus aliats a les administracions en el que és la més gran maniobra especulativa actualment activa a l’àrea del Baix Vallès, però volem manifestar que no entrarem al seu joc per desviar el debat real, ni compartirem mai aquest tarannà que diu molt poc a favor d’alguns dels nostres governants".

"Seguirem treballant per informar i conscienciar, amb arguments, la ciutadania del Baix Vallès de la importància de preservar aquest espai agrícola, patrimoni de tots i un dels darrers connectors biològics que ens queden, a 300 metres de la zona PEIN, Xarxa Natura 2000 del riu Besòs, en un municipi altament densificat, contaminat i trinxat per infraestructures com és Mollet del Vallès", han etzibat.


 

 

Participació