població

Ribes de Freser registra l'augment de població més gran del segle

El municipi acaba l'any amb 1.795 habitants

per Redacció , 22 de maig de 2021 a les 18:30 |
El municipi de Ribes de Freser | Wikipèdia
Ribes de Freser ha trencat una inèrcia de pèrdua continuada de població i ha augmentat el nombre de habitants (+35) de manera significativa en només un any. Es tracta d'un gran creixement poblacional que no es donava des de feia molts anys, segons les xifres absolutes de l’Institut Nacional d’Estadística. De fet, és la dada més elevada aquest segle.

L'any passat ja es va canviar una tendència que durava nou anys i la població va augmentar en sis habitants. L'anterior creixement es va donar el  2011, quan el registre es va tancar amb 1.941 persones, per 1.930 de l'any anterior.


Les dades internes de les que disposa l’Ajuntament, i que encara no són oficials, evidencien que a data 1 de gener del 2021, Ribes tenia 1.795 habitants. Dels 1.760 habitants de l'1 de gener del 2020, s’ha passat als 1.795 de l'1 de gener del 2021, o sigui, 35 més. Cal tirar enrere unes quantes dècades per trobar un creixement poblacional tan acusat en un sol any.

La dada suposa un canvi d’inèrcia poblacional i evidencia que Ribes ha acollit nous veïns vinguts d’arreu, que han decidit establir-se al municipi. És només l’inici d’un camí que de ben segur es pot veure ampliat en els propers anys. 


L’alcaldessa Mònica Sanjaume ha volgut destacar “l’excel·lent notícia que representa haver aconseguit revertir d’aquesta manera la pèrdua poblacional. Tenim un gran repte per davant, que és aprofitar aquest canvi de cicle, i impulsar noves polítiques que ja estem implantant, per assegurar aquest creixement sostingut en els propers anys”.

És una evidència que per a moltes persones, Ribes és un magnífica vila on viure, en contacte amb la natura, fent ús dels excel·lents serveis dels que disposa.




 

Arxivat a:
Societat, Idescat, població
Participació