Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
Els organitzadors es proposen repetir aquesta fórmula el 2022, just després de la celebració del certamen presencial el primer cap de setmana de maig
castell d'or
Imatge il·lustrativa
Castell d'Or és la unió de 16 cellers del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona, Montsant i Costers del Segre
Millor vi català de syrah
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
Vinya a la DO Pla de Bages
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages)
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages) | Jordi Bes
Jordi Bes
La DO aspira a doblar les hectàrees a llarg termini i es reivindica com a atractiu per atreure nous viticultors i enoturistes | Créixer en superfície cultivada és el principal repte d'aquest territori, on la recuperació de varietats antigues de raïm també s'obre camí
What the food
El gingebre s'ha convertit en un aliment molt comú a les nostres taules...

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Most Festival 2021
Imatge il·lustrativa
El Most 2021 serà del 3 al 13 de juny a Vilafranca del Penedès i del 8 al 20 de juny al Priorat | ​El festival lluïrà grans preestrenes internacionals, tastos i altres activitats
what the food
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
‘Vi per Vida’
Imatge il·lustrativa
El tast solidari ha comptat amb la participació de més de 85 persones i la recaptació de 1.500 €, aconseguida durant la IX Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, s’ha destinat a l’IRB Barcelona.
Els Vins Escumosos al Món
Imatge il·lustrativa
Enoaula impartirà el pròxim dilluns 31 de maig un seminari de grans escumosos a càrrec de Roc Gramona
president de la Denominació d’Origen Conca de Barberà
Ricard Sebastià, a l'esquerra, agafa el relleu de Bernat Andreu a la presidència de la DO Conca de Barberà
Ricard Sebastià, a l'esquerra, agafa el relleu de Bernat Andreu a la presidència de la DO Conca de Barberà
Ricard Sebastià Foraster, del celler Josep Foraster, agafa el relleu de Bernat Andreu en el càrrec de president
Vi i tecnologia
Imatge il·lustrativa
El celler de la DO Alella es renova i vesteix un web de disseny modern i funcional
glamping entre vinyes
Imatge il·lustrativa
La definició de glamping combina la cura del medi ambient, el luxe (glam), la sostenibilitat i el concepte exclusiu de camping
vins brisats catalans
Sis grans vins brisats catalans
Sis grans vins brisats catalans | Cupatges
Què són els "orange wines"? Són els vins brisats? | Ens ho explica la sommelier i cuinera Estefanía Garcés
vins de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
Sabies que a la província de Barcelona hi ha 5 denominacions d'origen? Sabies que és la província que té més cellers de la península Ibèrica?
DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
novetats de vins catalans
Presentació del vi-brant amb Jordi Bort (esquerra) i els germans Llopart
Presentació del vi-brant amb Jordi Bort (esquerra) i els germans Llopart | Sergi Cortés
Jordi Bes
El celler penedesenc treu el vi-brant, un ancestral de poca bombolla en sintonia amb les tendències per atreure nous públics | Rescata de l'enoteca familiar anyades d'escumosos icònics per als amants del vi que gaudeixen de l'evolució de les llargues criances
enoturisme al Penedès
Els germans Paco i Toni de la Rosa, propietaris de Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa, propietaris de Torelló
canvi climàtic i vi
Imatge il·lustrativa
L’INCAVI identifica noves espècies de llevats endèmics que poden millorar la qualitat enològica dels vins en un escenari de canvi climàtic | En parlem amb Anna Puig, tècnica investigadora de l’IRTA-INCAVI
els millors vins del Penedès
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
ViBa i Vi_Suals
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa
Torna la ViBa i la Vi_suals a Manresa | AjM
Del 4 al 6 de juny Manresa acollirà la quarta edició de la ViBa, una edició que vol posar èmfasi en la cultura del vi a través de les obres artístiques del cicle Vi_suals
tast Vi per Vida
Imatge il·lustrativa
El tast solidari torna després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials per la crisi sanitària de la COVID-19.
vi negre català
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola
vins catalans
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
escumosos catalans
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava, Corpinnat i Clàssic Penedès són tres denominacions per anomenar escumosos catalans, amb reglaments i zones d'elaboració diferenciades | Vegem-ne les principals diferències
Consells per trobar feina de cuiner
Imatge il·lustrativa
Per Cristina Cusí, directora de restauració de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
What the food
Imatge il·lustrativa
És el shiitake un superaliment? I el rovelló? Ho descobrim amb aquesta nova entrega de What the Food, el nou canal de gastronomia.
L'actualitat, en breu
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés ens proposa un "maridatge cromàtic"
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
El vi que va iniciar la recuperació del prestigi dels vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Rosario Perales, cuinera i copropietària del restaurant Casa Guijarro (El Prat de Llobregat, Barcelona)
Ambient en una terrassa de Barcelona
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
La consellera Meritxell Budó apunta que el toc de queda es podria allargar fins a les 23 hores
Imatge il·lustrativa
Arzak convida l'streamer i el periodista a un sopar sense "dress code"
Els germans Roca en una imatge d'arxiu
Els germans Roca en una imatge d'arxiu | ACN
El Normal es crea amb la voluntat que sigui "un restaurant normal" en "una ciutat normal"
Imatge il·lustrativa
Pasté Barcelona
Lourdes López
Barcelona viu una mena de 'Cheescake fever' amb multiplicitat d'opcions a domicili
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Els organitzadors es proposen repetir aquesta fórmula el 2022, just després de la celebració del certamen presencial el primer cap de setmana de maig
Imatge il·lustrativa
Us expliquem, a grans trets, com s'elaboorà un vi blanc i un vi negre
Imatge il·lustrativa
Castell d'Or és la unió de 16 cellers del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona, Montsant i Costers del Segre
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
​La Guia Peñín atorga 95 sobre 100 punts a un syrah empordanès
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages)
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages) | Jordi Bes
Jordi Bes
La DO aspira a doblar les hectàrees a llarg termini i es reivindica com a atractiu per atreure nous viticultors i enoturistes | Créixer en superfície cultivada és el principal repte d'aquest territori, on la recuperació de varietats antigues de raïm també s'obre camí
Imatge il·lustrativa
Els organitzadors es proposen repetir aquesta fórmula el 2022, just després de la celebració del certamen presencial el primer cap de setmana de maig
Imatge il·lustrativa
El Most 2021 serà del 3 al 13 de juny a Vilafranca del Penedès i del 8 al 20 de juny al Priorat | ​El festival lluïrà grans preestrenes internacionals, tastos i altres activitats
Imatge il·lustrativa
Enoaula impartirà el pròxim dilluns 31 de maig un seminari de grans escumosos a càrrec de Roc Gramona
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
​La Guia Peñín atorga 95 sobre 100 punts a un syrah empordanès
Imatge il·lustrativa
Enoaula impartirà el pròxim dilluns 31 de maig un seminari de grans escumosos a càrrec de Roc Gramona
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Pexels
Xavi Ayala | 1 comentari
A quina temperatura prenc el vi? Com més car més bo? Es poden fer vins blancs amb raïms negres? El sommelier Xavier Ayala ens ho aclara.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Els organitzadors es proposen repetir aquesta fórmula el 2022, just després de la celebració del certamen presencial el primer cap de setmana de maig
Imatge il·lustrativa
Us expliquem, a grans trets, com s'elaboorà un vi blanc i un vi negre
Imatge il·lustrativa
Castell d'Or és la unió de 16 cellers del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona, Montsant i Costers del Segre
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
​La Guia Peñín atorga 95 sobre 100 punts a un syrah empordanès
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages)
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages) | Jordi Bes
Jordi Bes
La DO aspira a doblar les hectàrees a llarg termini i es reivindica com a atractiu per atreure nous viticultors i enoturistes | Créixer en superfície cultivada és el principal repte d'aquest territori, on la recuperació de varietats antigues de raïm també s'obre camí
Imatge il·lustrativa
El Most 2021 serà del 3 al 13 de juny a Vilafranca del Penedès i del 8 al 20 de juny al Priorat | ​El festival lluïrà grans preestrenes internacionals, tastos i altres activitats
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Imatge il·lustrativa
El tast solidari ha comptat amb la participació de més de 85 persones i la recaptació de 1.500 €, aconseguida durant la IX Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, s’ha destinat a l’IRB Barcelona.
Ricard Sebastià, a l'esquerra, agafa el relleu de Bernat Andreu a la presidència de la DO Conca de Barberà
Ricard Sebastià, a l'esquerra, agafa el relleu de Bernat Andreu a la presidència de la DO Conca de Barberà
Ricard Sebastià Foraster, del celler Josep Foraster, agafa el relleu de Bernat Andreu en el càrrec de president
Imatge il·lustrativa
El celler de la DO Alella es renova i vesteix un web de disseny modern i funcional