La indústria alimentària fa servir
sucre en molts aliments, més enllà dels dolços, com els salats processats i ultraprocessats. Com explica
RAC1,
podem saber quins aliments contenen sucre llegint les etiquetes dels productes: fuet, pernil dolç, quètxup, pizza...
Per detectar aquests sucres afegits a les etiquetes, la dietista nutricionista i doctora en bioquímica
Griselda Herrero dona unes pautes: ingredients que contenen una
x (dextrines, dextrans, maltodextrines...), ingredients que acaben en
-osa (trehalosa, dextrosa, maltosa, fructosa, sacarosa...), sucres "amb cognom" (morè, de canya, integrat, invertit...), cristalls (de canya, de fruita...) i xarops i sirops (de glucosa, daurat, d'agave, d'arç...).
Una altra dietista nutricionista,
Sílvia Romero, explica que cal fixar-se en els
hidrats de carboni de l'etiquetat, i mirar quina part són sucres, que normalment s'indiquen per cada 100 grams, i això ens donarà una idea del sucre que té l'aliment en total. El que no sabrem amb aquesta dada és si es tracta de sucres afegits o naturals.
L'
Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana als adults amb un índex de massa corporal normal que
redueixin el consum de sucre al 5% de la ingesta calòrica diària, és a dir, uns 25 grams al dia.
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor