nutrició

Com detectar els sucres afegits als aliments que consumim

Llegint les etiquetes dels productes i en funció dels ingredients que continguin, podrem saber quins sucres afegits contenen

per M.C. , Barcelona, Catalunya, 5 de juny de 2021 a les 16:50 |
Productes amb alt contingut de sucre | Pixabay
La indústria alimentària fa servir sucre en molts aliments, més enllà dels dolços, com els salats processats i ultraprocessats. Com explica RAC1, podem saber quins aliments contenen sucre llegint les etiquetes dels productes: fuet, pernil dolç, quètxup, pizza...

Per detectar aquests sucres afegits a les etiquetes, la dietista nutricionista i doctora en bioquímica Griselda Herrero dona unes pautes: ingredients que contenen una x (dextrines, dextrans, maltodextrines...), ingredients que acaben en -osa (trehalosa, dextrosa, maltosa, fructosa, sacarosa...), sucres "amb cognom" (morè, de canya, integrat, invertit...), cristalls (de canya, de fruita...) i xarops i sirops (de glucosa, daurat, d'agave, d'arç...).


Una altra dietista nutricionista, Sílvia Romero, explica que cal fixar-se en els hidrats de carboni de l'etiquetat, i mirar quina part són sucres, que normalment s'indiquen per cada 100 grams, i això ens donarà una idea del sucre que té l'aliment en total. El que no sabrem amb aquesta dada és si es tracta de sucres afegits o naturals.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana als adults amb un índex de massa corporal normal que redueixin el consum de sucre al 5% de la ingesta calòrica diària, és a dir, uns 25 grams al dia.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació