Escena

L'Orfeó Manresà interpretarà Eduard Toldrà, dissabte, al Museu de la Tècnica

El concert serà en taquilla inversa, i cal reservar les entrades anticipadament

per Redacció , 8 de juny de 2021 a les 09:20 |
L'Orfeó Manresa després de la representació Veus de Llum el febrer de l'any passat | OM
L'Orfeó Manresa estrenarà dissabte un concert-espectacle sobre la figura d'Eduard Toldrà. En aquesta actuació l'Orfeó interpretarà cançons compostes per Toldrà harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament de piano. Completarà el programa amb dues obres de Frederic Mompou per a soprano solista, i amb explicacions sobre Toldrà i sobre les obres que s'interpretaran. El concert tindrà lloc al Museu de la Tècnica a partir de les 7 de la tarda.

Eduard Toldrà i Soler (1895 – 1962) és una de les figures més importants de la música catalana del segle XX. Se l'ha considerat el gran arquitecte del renaixement musical català dels anys 20 i un dels grans exponents del Noucentisme musical. Toldrà va marcar la seva personalitat en tots els camps de la música i, a més, fou un actor consumat i conreà intensivament la filosofia i l'humor per la via oral i escrita.


Les cançons que Toldrà va compondre, sobre textos de grans escriptors com Joan Maragall, Tomàs Garcés o Quevedo, eren per veu solista acompanyada de piano. L'Orfeó cantarà les adaptacions d'aquestes cançons per a cor mixt i piano fetes per Jordi Domènech el 2012, per encàrrec de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort del mestre Eduard Toldrà. Segons indica el mateix Jordi Domènech, els únics canvis en la part de piano són alguns moments de tacet per donar una mica més de color a les peces, i en la part vocal ha conservat la melodia clara i ha utilitzat les veus secundàries per ressaltar alguns contrapunts que ja estaven insinuats al piano.

L'actual situació sanitària obliga a limitar l'aforament, i és per això que cal reservar les entrades omplint aquest formulari. L'entrada és lliure i la sortida en taquilla inversa.

 

Participació