coronavirus

Ja està disponible el passaport Covid: descarrega'l aquí

El document permet viatjar lliurement per Europa

per NacióDigital , 8 de juny de 2021 a les 19:12 |
El passaport Covid permet viatjar lliurement per Europa. | Europa Press
El certificat per viatjar amb seguretat a Europa, el conegut com a passaport Covid, ja està disponible. Malgrat que encara es troba en fase de desplegament progressiu -estarà 100% en funcionament a partir de l'1 de juliol-, ja es pot obtenir en format digital. Cal accedir al portal de La Meva Salut, l'oficial del departament, i descarregar-se'l. Properament estarà també disponible en app i altres formats.

Per ara, el certificat digital només recull si un ciutadà ha estat vacunat o si ha passat la malaltia. L'apartat que certifica que es té una prova diagnòstica (PCR o test d'antígens) s'habilitarà properament. Qualsevol ciutadà que tingui aquest passaport Covid, que inclou un codi QR i estarà en anglès i en la pròpia llengua del país, podrà moure's lliurement entre els estats membres de la Unió Europea.


El document, doncs, acredita que la persona ha donat negatiu en una prova de Covid, que l'ha passat en els darrers 180 dies o que està vacunada. Si bé els governs europeus s'han compromès a eximir de tests addicionals o quarantenes als portadors del certificat, es reserven el dret a reimposar restriccions sanitàries si són "necessàries" i "proporcionades" per controlar la pandèmia.

Malgrat que el llançament del certificat covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l'aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).


Altres notícies que et poden interessar





 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació