parlament

ERC reubica Vergés com a vicepresidenta del Parlament

L'exconsellera de Salut substituirà a la mesa de la cambra Anna Caula, nova secretària general de l'Esport

per NacióDigital , Barcelona, Catalunya, 8 de juny de 2021 a les 12:55 |
Pere Aragonès i Alba Vergés. | ACN
L'exconsellera de Salut, Alba Vergés, serà vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya en substitució d'Anna Caula, que deixa el càrrec per ser secretària general de l'Esport en el govern de Pere Aragonès. D'aquesta forma, ERC la reubica en un càrrec de rellevància institucional després d'haver quedat fora de l'executiu. També aquest dimarts s'ha sabut que una altra exconsellera, en aquest cas la de la Presidència, Mertixell Budó, serà reubicada. En el seu cas com a alt càrrec a Salut.

Vergés, que ha estat al capdavant de la gestió de la pandèmia, aspirava a seguir al càrrec de consellera, però en la negociació per formar govern el departament va passar a mans de Junts, que va situar com a conseller a Josep Maria Argimon.


Es dona la circumstància que, abans de convertir-se en consellera de Salut l'any 2018, Vergés ja va ser membre de la mesa del Parlament, en concret va ocupar una de les secretaries. 

La sortida de Caula i l'entrada de Vergés, avançada per Rac1, no és el primer moviment a la mesa que des de fa tres mesos presideix Laura Borràs, de Junts. El primer que en va sortir va ser l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, en el seu cas per discrepar dels gestos simbòlics que podien acabar inhabilitant els membres de l'òrgan de govern de la cambra. El diputat d'ERC Ruben Wagensberg segueix sent el secretari de la mesa, on hi ha dos membres de Junts, dos d'ERC, dos del PSC i un de la CUP.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació