Astronomia

Eclipsi anular de Sol: es pot veure des de Catalunya?

El seu moment màxim serà a les 11.55h

per NacióDigital , Barcelona, Catalunya, 9 de juny de 2021 a les 13:42 |
Un eclipsi anular de sol. | Europa Press
Aquest dijous és un d'aquells dies grans per als amants de l'astronomia: hi ha un eclipsi anular de Sol. És a dir, quan la Lluna s'interposa entre la Terra i l'astre, però no tapa completament el disc solar i acaba deixant un anell il·luminat. Ara bé, a Catalunya serà parcial i pràcticament imperceptible.

Des del nostre país només es podrà contemplar com la Lluna tapa un 2% del Sol. On es podrà veure l'eclipsi amb més intensitat és al nord-est del Canadà, al nord de Groenlàndia i el nord-est de Rússia. A Catalunya, començarà a les 11.19h i acabarà a les 12.33h, amb el moment màxim a les 11.55h.


Quan tindrem un eclipsi de Sol total a Catalunya? Segons les previsions, el 12 d'agost del 2026 i el 2 d'agost de l'any següent, 2027.

Com s'ha d'observar un eclipsi d'aquest tipus? Mai directament, encara que sigui parcial. Tampoc serveixen les ulleres de sol ni les radiografies. Es pot fer amb ulleres de soldador o, indirectament, projectar la imatge del sol sobre un full a través d'un telescopi.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació