Associació de Dones

L'Associació de Dones del Solsonès condemna els darrers crims de violència masclista

Una trentena de persones s'han concentrat aquest divendres a les 7 de la tarda davant l'ajuntament de Solsona

per Redacció , Solsona, 12 de juny de 2021 a les 08:59 |
Una trentena de persones s'han concentrat aquest divendres a les 7 de la tarda davant l'ajuntament de Solsona per manifestar el dol amb les víctimes de la violència masclista dels darrers dies i denunciar la violència vicària, l'expressió màxima de la violència contra les dones, aquella que s'exerceix contra els seus fills i fa mal al que més estimen.

Foto: Ramon Estany


La presidenta de l'Associació de Dones, Linet Jiménes, ha llegit el manifest en el que ha recordat les esfereïdores xifres que ja portem d'any, 39 víctimes mortals, a més d'una gran part de violència invisibilitzada, com les amenaces o la instrumentalització dels fills.


L'Associació ha manifestat també que li preocupa i indigna la naturalització d'aquests fets, lamentablement emmarcats en una situació profundament estructural.

Casualment, després d'aquest petit acte de protesta, l'Associació de Dones tenia programada una xerrada informativa al Saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca de Solsona, amb la caporal responsable del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra per aprendre a identificar les violències masclistes i saber com fer-hi front.

Foto: Ramon Estany


Una xerrada molt útil i pràctica, en la que s'han donat les pautes per tal de detectar els senyals de violència masclista de forma precoç i actuar-hi a temps a fi d'evitar-les, o bé enfrontar-les amb les eines necessàries, així com el procés a seguir per denunciar-les.

Les dones que considerin que estan patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que és operatiu durant les 24 hores i atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.

 

Participació