coronavirus

L'EMA recomana no vacunar amb alguns lots de Janssen per contaminació

El regulador diu que cap dels lots enviats a la UE està contaminat, però demana evitar-ne alguns "per precaució"

per Irene Montagut , Barcelona, 11 de juny de 2021 a les 16:51 |
Un vial de la vacuna de Janssen | Salut
L'Agència Europea de Medicament (EMA) recomana evitar subministrar "per precaució" alguns lots de la vacuna de Janssen contra la Covid-19 després que s'hagi detectat que un lot de la substància activa estava contaminat pel material d'una altra vacuna fabricada en el mateix lloc.

El regulador europeu diu en un comunicat ser "conscient" d'aquest fet, però apunta que cap dels lots que han arribat a la Unió Europea té aquesta substància activa contaminada. Amb tot, recomana no subministrar els lots de vaccins que s'han fet amb una substància activa "més o menys al mateix temps" en què s'estava produint la contaminada.


La notícia arriba el mateix dia que Salut ha començat la vacunació de la franja poblacional d'entre 40 i 44 anys. Precisament les vacunes previstes per aquest grup de ciutadans són les de Janssen -en menor mesura- Moderna i Pfizer

A més, també s'ha administrat aquest vaccí als jugadors de la selecció espanyola després d'una setmana polèmica arran dels casos de coronavirus de l'equip de futbol abans de l'Eurocopa. Janssen és el fàrmac que s'ha destinat als col·lectius vulnerables de Catalunya, com els sensesostre, amb vacunacions massives a tant a Barcelona com a Girona. 


Altres notícies que et poden interessar





 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació