Deutes

Hisenda és condemnada per arruïnar un casament

L'Audiència Nacional obliga l'Agència Tributària a pagar 6.000 euros als nuvis com a indemnització per irrompre en el banquet del seu enllaç i voler cobrar un deute

per I.M. , 13 de juny de 2021 a les 16:32 |
Hisenda, denunciada per arruïnar un casament | Pexels
L'Agència Tributària espanyola ha estat condemnada per l'Audiència Nacional a pagar 6.000 euros a una parella com a indemnització. Dos funcionaris d'Hisenda es van personar el dia del casament de la parella per cobrar un deute i van arruïnar la celebració.

Tot va ocórrer el juny del 2019, a Extremadura, a la finca on s'estava celebrant el banquet de celebració del casament de Marcos i Irene. Eren les quatre de la tarda quan la núvia es va trobar dos homes a l'habitació, en una actitud "com si estiguessin a casa seva", segons detalla en la sentència el Jutge Luis Alfredo de Diego.


Els homes van indentificar-se com a funcionaris d'Hisenda i van aclarir que venien a "embargar el casament" perquè l'empresa de càtering contractada tenia deutes amb l'Agència Tributària. Els funcionaris van demanar a la núvia que signés unes notificacions de la sentència per evitar l'embarg i van advertir-la que si pagaven a l'empresa de càtering estarien cometent un delicte.

Tot i que al principi van pensar que era una broma, de seguida van veure que no, ja que els funcionaris insistien molt en el seu propòsit. "Indignats per la situació i en xoc en veure que el casament se n'anava en orris", detalla la sentència, els nuvis van explicar als funcionaris que "no estaven en condicions de declarar ni de facilitar documents" i van demanar que marxessin.


La parella considerava que allò es podia solucionar "l'endemà o dilluns", però els funcionaris no van atendre la petició i es van quedar al recinte més de quatre hores. Segons explica el magistrat, quatre hores que "van distorsionar, entorpir i donar lloc a la desatenció de l'esdeveniment i dels convidats". 

Per tot, el jutge conclou que "els perjudicis morals són notoris" i estima completament la demanda que la parella va presentar contra Hisenda, així com concedir-los la indemnització de 6.000 euros que demanen. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació