vins de la terra alta
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
what the food
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
revetlla de sant joan
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Vins catalans a la pedrera
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
glamping entre vinyes
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit de la primera jornada, Llopart prepara una segona edició de glàmping i observació astronòmica a l’Heretat per a la tardor

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.
cellers on dormir
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra | Ruth Troyano
Ruth Troyano
El celler Comalats estrena un allotjament rural a L'Ametlla de Segarra, un petit nucli de 20 habitants a la Vall del Riucorb
receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.
fires del vi
L’Espai Far en una de les edicions anteriors de Temps de Vi
L’Espai Far en una de les edicions anteriors de Temps de Vi
La desena edició serà el pròxim cap de setmana i se celebrarà a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú per unir-se així a la celebració de l’Any Roig Toqués.
Fires de vi català
Persones a les parades dels cellers en el recinte de l'Anònima
Persones a les parades dels cellers en el recinte de l'Anònima | DO Pla de Bages
Unes 800 persones han passat durant el cap de setmana pel recinte, que ha estat el punt de trobada de la Fira del vi del Bages
what the food
Imatge il·lustrativa
Joanpere Massana a Mas Blanch i Jové
Imatge il·lustrativa
L’exposició s’inaugurarà al juny al celler Mas Blanch i Jové i es podrà visitar fins al setembre | Hi haurà jornada de portes obertes dia 12 de juny a partir de les 12 del migdia, amb explicació de l’artista i tast de vins.
defectes del vi?
Imatge il·lustrativa
"No creiem en la perfecció, i llevat del TCA o d’altres problemes derivats de com es tapa l’ampolla, cap defecte és, a priori, motiu suficient per deixar d’apreciar altres virtuts..."
Imatge il·lustrativa
El passat 22 de març la Cooperativa Falset Marçà va obtenir la Certificació ISO 9001:2015 per part de l’empresa certificadora AENOR. Avui, a la catedral del vi de Falset, es fa el lliurament oficial d’aquest Certificat.
vermut català
Imatge il·lustrativa
La cooperativa Tres Cadires, de Ponent, treu al mercat 1.800 ampolles d'un vermut ecològic | “Caràcter” és un vermut artesà, que conté només oliva arbequina i plantes autòctones de Ponent.
crisi climàtica
Miguel Torres a la jornada
Miguel Torres a la jornada | Xènia Fuentes
IX Jornada Ambiental, organitzada per la Universitat de Barcelona, Família Torres i el meteoròleg Tomàs Molina | Representants de les administracions europea, espanyola, catalana i de Barcelona, assenyalen l’oportunitat única que suposen els fons verds per a la recuperació
Vinyes Domènech
Imatge il·lustrativa
El celler del Montsant prepara una experiència "eno-gastro-botànica" amb Iolanda Bustos
enoturisme a Catalunya
El celler recupera les Nits Temàtiques
El celler recupera les Nits Temàtiques
Sergi Cortés
Les activitats enoturístiques segures i de qualitat i la innovació per ser més sostenibles són algunes de les apostes de la nova etapa del celler penedesenc.
cuineres i vi
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Gemma Pons, cuinera i copropietària del restaurant Lo Bistró de Mollerussa (Lleida)
Alba Balcells directora general de l'INCAVI
Imatge il·lustrativa
Alba Balcells, fins ara Cap de l’Oficina de Relacions Institucionals i amb el Parlament a la Generalitat de Catalunya, agafa el relleu de Salvador Puig a l'Institut Català de la Vinya i el Vi
segell 100x100 xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Els vins hauran de presentar una traçabilitat del 100x100 de la varietat Xarel·lo i obtenir 72 punts o més al comitè de tast de la DO | El distintiu 100x100 xarel·lo pretén posicionar encara més la varietat i donar-li visibilitat
what the food
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
castell d'or
Imatge il·lustrativa
Castell d'Or és la unió de 16 cellers del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona, Montsant i Costers del Segre
Millor vi català de syrah
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
Vinya a la DO Pla de Bages
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages)
Tines de les Tosques a la Vall de Flequer, a Mura (Bages) | Jordi Bes
Jordi Bes
La DO aspira a doblar les hectàrees a llarg termini i es reivindica com a atractiu per atreure nous viticultors i enoturistes | Créixer en superfície cultivada és el principal repte d'aquest territori, on la recuperació de varietats antigues de raïm també s'obre camí
vins de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
Sabies que a la província de Barcelona hi ha 5 denominacions d'origen? Sabies que és la província que té més cellers de la península Ibèrica?
Consells per trobar feina de cuiner
Imatge il·lustrativa
Per Cristina Cusí, Responsabe de Restauració de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
L'actualitat, en breu
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés ens proposa un "maridatge cromàtic"
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
El vi que va iniciar la recuperació del prestigi dels vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Gemma Pons, cuinera i copropietària del restaurant Lo Bistró de Mollerussa (Lleida)
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Rosario Perales, cuinera i copropietària del restaurant Casa Guijarro (El Prat de Llobregat, Barcelona)
Ambient en una terrassa de Barcelona
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
La consellera Meritxell Budó apunta que el toc de queda es podria allargar fins a les 23 hores
Imatge il·lustrativa
Arzak convida l'streamer i el periodista a un sopar sense "dress code"
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Imatge il·lustrativa
"No creiem en la perfecció, i llevat del TCA o d’altres problemes derivats de com es tapa l’ampolla, cap defecte és, a priori, motiu suficient per deixar d’apreciar altres virtuts..."
Imatge il·lustrativa
Enoaula impartirà el pròxim dilluns 31 de maig un seminari de grans escumosos a càrrec de Roc Gramona
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit de la primera jornada, Llopart prepara una segona edició de glàmping i observació astronòmica a l’Heretat per a la tardor
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.
Imatge il·lustrativa
El celler d'Alella és reconegut pel seu compromís amb el Turisme Responsable i Sostenible
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra | Ruth Troyano
Ruth Troyano
El celler Comalats estrena un allotjament rural a L'Ametlla de Segarra, un petit nucli de 20 habitants a la Vall del Riucorb