Nova legislatura

Qui són els nous diputats del Parlament?

Els nomenaments del Govern han provocat que alguns dels representants de la cambra catalana hagin d'abandonar la seva acta en ser incompatible amb el nou càrrec

per Lluís Girona , Barcelona, Catalunya, 15 de juny de 2021 a les 18:00 |
Pere Aragonès intervé al ple del Parlament. | ACN
ERC i Junts estan nomenant aquestes últimes setmanes els càrrecs que, més enllà de les cares visibles del Govern, conformaran el nou executiu liderat per Pere Aragonès. Secretaris generals i delegats territorials són alguns dels càrrecs que són incompatibles amb l'acta de diputat, i que ha provocat que alguns membres del Parlament hagin d'abandonar-lo arran del nomenament per una nova responsabilitat.

En el cas dels republicans, Sergi Sabrià, nou director de l'oficina del president; Anna Caula, nova secretària general d'Esport; i Ester Capella, nova delegada del Govern a Madrid. Per la part de Junts, Eusebi Campdepadrós, nou secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia; Meritxell Budó, nova secretaria d'Atenció Sanitària i Participació de Salut; i Teresa Pallarès, nova delegada del Govern a Tarragona han d'abandonar l'escó. Repassem a continuació, segons han explicat fonts parlamentàries a NacióDigital, els nous diputats que entren a la cambra catalana.

Jordi Orobitg

Jordi Orobitg, nou diputat d'ERC. Foto: ACN


Jordi Orobitg (Barcelona, 1966). Advocat de professió, va ser número 6 d'ERC per Girona a les eleccions del 14-F. Des de 2003 és militant d'ERC, on va començar en la política municipal des de l'Ajuntament de Lloret, sent regidor i tinent d'alcalde des del 2010. La seva trajectòria com a diputat comença el 2015 amb Junts pel Sí, on va destacar per ser membre de la ponència sobre la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República i un dels redactors de la proposició de llei del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Ja com a diputat dels republicans, també va ser portaveu a la Comissió d'Investigació de l'aplicació de l'article 155.
Anna Torrentà

Anna Torrentà, nova diputada d'ERC. Foto: ACN


Anna Torrentà (Ordis, 1972). Graduada en Ciències Empresarials per la Universitat de Girona i actualment estudia Llengua i Literatura catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya UOC. Va ser número 7 d'ERC per Girona a les eleccions del 14-F, la seva primera experiència més enllà de l'àmbit municipal. Des de l'any 2015 és alcaldessa d'Ordis, un municipi de poc més de 350 habitants situat a l'Alt Empordà.
Alba Camps

Alba Camps, nova diputada d'ERC. Foto: ACN


Alba Camps (Puig-Reig, 1989). Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en educació i cultura, va ser la número 20 d'ERC per Barcelona. Des del 2015 és regidora de Puig-reig i fins ara era delegada del Govern a la Catalunya central. A nivell de partit, també ha estat secretària de dona i igualtat de l'executiva d'ERC al Berguedà i a Puig-reig.
Joaquim Calatayud

Joaquim Calatayud, nou diputats de Junts. Foto: Ajuntament de Borges del Camp


Joaquim Calatayud (Borges del Camp, 1967). Tècnic comptable de formació, va ser número 5 de Junts a la demarcació de Tarragona a les eleccions del 14-F. És alcalde de Borges del Camp des de l'any 2007, Ajuntament del qual és regidor des de 1995, llavors amb la desapareguda Convergència i Unió. A banda d’ocupar l'alcaldia, Calatayud ha combinat el càrrec amb el de president del Consell Comarcal del Baix Camp des de 2011.
David Saldoni

David Saldoni, nou diputat de Junts. Foto: ACN


David Saldoni (Sallent, 1976). Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de Barcelona, va ser el número 19 de Junts a la demarcació de Barcelona en les eleccions del 14-F. Va ser alcalde de Sallent durant vuit anys -de 2011 a 2019- i forma part del consistori com a regidor des de 1999. En l'última legislatura ha estat director general de Transports i Mobilitat del Govern, mentre que dins de Junts és el secretari d'organització. Entre 2018 i 2019 també ha estat president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC).


[La llista s'anirà actualitzant mentre s'anunciïn noves renúncies a l'escó i els noms dels nous diputats de la cambra catalana]

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació