Jornades del Cercle d'Economia

Així ha estat la primera (i freda) trobada entre Aragonès i Felip VI

El president i el monarca s'han saludat breument en les jornades del Cercle d'Economia i s'han fet una fotografia amb el líder de Corea del Sud, present a Barcelona

per Pep Martí / Oriol March , Barcelona, Catalunya, 16 de juny de 2021 a les 20:35 |

L'Hotel W de Barcelona, que acull aquests dies les jornades del Cercle d'Economia, ha estat l'escenari de la primera trobada entre Pere Aragonès i Felip VI des que el dirigent d'ERC ha aterrat a la presidència de la Generalitat. Com s'ha produït? Quines paraules han intercanviat? Fonts coneixedores de la trobada la defineixen com a "freda" en la mesura que la conversa ha estat pràcticament inexistent. Aragonès ha evitat, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, formar part del comitè de benvinguda al monarca, i s'ha trobat amb el rei en una zona exterior de l'hotel. Fonts de Presidència assenyalen que la trobada ha estat "espontània", sense encaixada de mans ni xoc pandèmic de punys.


S'han fet, això sí, una fotografia. Ha estat a instàncies de Felip VI que s'ha immortalitzat el moment, també amb la presència de Moon Jae-in, president de Corea del Sud, un dels convidats estrella de la vetllada. Aragonès ha parlat amb el mandatari asiàtic, amb qui ha mantingut un breu intercanvi -amb traductor- sobre la relació entre els dos països. Un cop feta la fotografia, Aragonès ha optat per marxar. La delegació de la Generalitat ha estat liderada en l'àpat per Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i també s'ha acostat a l'hotel Victòria Alsina, titular d'Acció Exterior i Govern Obert.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació