homosexualitat

​Un català i un francès, la primera parella gai que ha donat sang al Regne Unit

Fins ara, només hi havia set països a Europa que no tenien en compte la condició sexual per donar sang

per Pere Pratdesaba , 17 de juny de 2021 a les 09:22 |
Òscar Cavero i Xavier Arias-Petit, en el moment de donar sang | BBC
Òscar Cavero i Xavier Arias-Petit, un català i un francès que viuen a Londres, han estat la primera parella gai en donar sang aquest dilluns al Regne Unit, coincidint amb el Dia Internacional del Donant de Sang. Fins ara, la normativa restringia la donació de sang a les parelles homosexuals a terres britàniques. 
 

L’Òscar i el Xavier fa més de 10 anys que viuen a Londres, on treballen al sistema de salut. Quan vivien a Barcelona eren donants habituals, segons han explicat en una entrevista a Els matins de TV3, que podeu veure a sota.

Fins ara, al Regne Unit, un home que havia tingut relacions sexuals amb un altre home els tres mesos anteriors no podia donar sang, la qual cosa afectava de ple els homosexuals. La nova normativa va entrar en vigor dilluns a Anglaterra, Escòcia i Gal·les, i a partir del juliol a Irlanda del Nord.  


El Regne Unit s’afegeix així a un petit llistat de set països a Europa, que són els únics que no tenen en compte la condició sexual per donar sang: Itàlia, Letònia, Polònia, Rússia, Espanya, San Marino i Albània.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació