procés català

El PSC se suma a la declaració de Vox, Ciutadans i PP en defensa del mosso del cas Marcel Vivet

La junta de portaveus del Parlament no ha aprovat l'escrit, ja que l'independentisme i els comuns l'han tombat

per Lluís Girona , Barcelona, Catalunya, 17 de juny de 2021 a les 14:25 |
Marcel Vivet, a l'entada del TSJC | ACN
El PSC s'ha sumat aquest dimecres a la declaració presentada al Parlament per Ciutadans, amb el suport de Vox i el PP, per expressar la seva solidaritat amb l'agent dels Mossos d'Esquadra que va acusar d'agressió l'activista Marcel Vivet, per la qual el jove badaloní ha estat condemnat a cinc anys de presó.

En una reunió extraordinària de la junta de portaveus de la cambra catalana, el partit dels socialistes ha votat a favor del text, que ha estat rebutjat per no aconseguir una majoria i, per tant, no consta com a declaració oficial. El comunicat recalca que "l'acatament dels pronunciaments judicials" és un dels "pilars fonamentals" de la democràcia.


La condemna a Vivet ha estat rebutjada per ERC i Junts -tot i que la Generalitat era part acusant en el cas-, i també de la CUP i els comuns. Els quatre partits han tirat endavant una declaració aprovada aquest dimecres al matí per la junta de portaveus on es considerava "desproporcionada" la sentència.

Els fets pels quals Vivet ha estat condemnat van passar durant una manifestació el setembre del 2018 contra el sindicat Jusapol, a la Via Laietana. Precisament aquest dimecres els serveis jurídics de l'activista de Badalona han denunciat que el mateix mosso ha acusat un altre independentista, l'Adrià, pels mateixos fets.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació