INDEPENDÈNCIA

Via Pirinenca, la primera acció conjunta per la llibertat dels pobles català i basc

Serà l'estiu del 2022 i enguany se'n farà la presentació de manera doble i simultània a Catalunya i el País Basc

per Irene Montagut, Barcelona | 18 de juny de 2021 a les 16:28 |
Naix la Via Pirinenca, la primera acció conjunta per la llibertat dels pobles català i basc | Cedida Gure Esku
Naix la Via Pirinenca, la primera acció conjunta per la llibertat dels pobles català i basc. Organitzada per entitats socials catalanes i basques a favor de la llibertat i el dret d'autodeterminació, la Via Pirinenca serà l'estiu del 2022.

Enguany, però, se'n farà una presentació. Serà una petita mostra de la mobilització conjunta i es farà de manera doble i simultània: des de dos punts diferents, un situat en terra catalana i l'altre en terra basca. Tot, el dissabte 10 de juliol al vespre.


Pel que fa a la presentació en terra catalana, hi haurà dos actes. Per una banda, s'il·luminarà la muntanya del Pedraforca i, d'altra banda, es desenvoluparà un acte polític per presentar la mobilització del 2022 des d'un mirador amb vistes al Pedraforca situat a Els plans de Molers.

I en terres basques es replicaran aquests dos actes. S'il·luminarà la Peña de Aia (Aiakp Harria) mentre se celebra l'acte polític de presentació també des d'un mirador, en aquest cas a prop de la ikastola Orereta. 


Es tracta d'un acte organitzat conjuntament per l'Assemblea Nacional Catalana, l'associació cultural que lluita pel dret d'autodeterminació d'Euskal Herria, Gure Esku, i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Compta amb el suport d'Òmnium Cultural.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació