procés català

Desenes de premis Nobel i economistes de prestigi fan costat a Andreu Mas-Colell

Critiquen durament la "preocupant" investigació del Tribunal de Comptes contra l'exconseller i alerten que pot comportar "conseqüències desastroses"

per Sergi Ambudio, Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 08:57 |
Andreu Mas-Colell, en una entrevista a NacióDigital. | Adrià Costa
Una trentena de premis Nobel d'Economia i una vintena de personalitats destacades en la matèria han publicat un article en defensa d'Andreu Mas-Colell, amenaçat pel Tribunal de Comptes. L'il·lustre grup d'economistes, de prestigi internacional, carrega contra la investigació que vincula el professor i exconseller de la Generalitat amb la promoció internacional del procés independentista entre els anys 2011 i 2017.

Els signants defineixen Mas-Colell com un dels economistes més "coneguts i respectats" de l'estat espanyol i alerten que les sancions imposades pel Tribunal de Comptes, que pot embargar-li els estalvis, poden tenir conseqüències financeres "desastroses". Els premis Nobel -33- i els economistes -20- confessen que estan "profundament preocupats".


Segons totes aquestes personalitats, Mas-Colell és una persona de "la màxima integritat" i un exemple per a tots. "Esperem que la situació s'aclareixi com més aviat millor", conclouen.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació