tecnologia

Les 8 aplicacions que has d'esborrar ja del teu mòbil: un virus les ha infectat

Un antic malware ha estat detectat a Google Play i provoca una saturació massiva als dispositius

per V. R., Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 18:23 |
Els problemes de les aplicacions infectades | Europa Press
Compte amb els virus informàtics que ataquen els telèfons mòbils. La majoria de dispositius tenen programes protectors d'atacs, però la majoria de les ingerències malintencionades entren als mòbils a partir d'aplicacions que els usuaris descarreguen i els hi donen la majoria de permisos.

Diversos mitjans especialitzats, com Quickheal, han alertat de la presència d'un antic malware que ha infectat diverses aplicacions i està provocant estralls en la majoria d'usuaris que han descarregat aquestes apps. Un malware anomenat Joker, que ja va provocar molts problemes en anteriors atacs, perquè és un virus que s'introdueix a través de les apps i s'utilitza molt per aconseguir beneficis parasitant dispositius.


​Les apps infectades són aquestes, totes elles serveis de missatgeria: Auxiliary Message, Fast Magic SMS, Free CamScanner, Super Message, Element Scanner, Go messages, Travel Wallpapers i Super SMS. Totes elles han estat supeditades al control de Google i s'espera que siguin eliminades de la botiga el més aviat possible. Si qualsevol dispositiu té aquestes aplicacions, cal eliminar-les.

Aquest virus provoca que els mòbils facin molts clicks en publicitats i en altres enllaços, a través d'un segon pla, fent que el dispositiu funcioni molt malament i de manera molt lenta. Ara per ara només s'han detectat en vuit aplicacions a Google Play, cap pel que fa als iPhone o a iOs.




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació