coronavirus

S'obre la vacunació per a la franja de 30 a 34 anys

Es podrà demanar cita a partir del 28 de juny, segons ha anunciat el departament de Salut

per NacióDigital, 23 de juny de 2021 a les 10:30 |
Campanya de vacunació a Catalunya. | Salut
La franja de 30 a 34 anys ja pot demanar hora per vacunar-se. Les persones nascudes entre 1987 i 1991 podran demanar cita a partir del 28 de juny. Així ho ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una roda de premsa aquest dimecres. Cabezas ha fet el seguiment del procés de vacunació de la Covid-19 a Catalunya des de la Residència de Vall d'Hebron, acompanyada de la cap de Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del centre, Magda Campins. Les cites es poden demanar al web del departament

Cabezas ha definit el procés de vacunació com a "progressiu". La idea, ha dit, és "apropar-nos el més aviat possible als col·lectius més joves", ja que és en aquestes franges on s'ha detectat una major incidència de la Covid.   El procés s'ha accelerat les darreres setmanes. El 17 de juny passat es va obrir la vacunació a les edats de 35 a 39 anys.


"Les incidències acumulades són bones, ha asseverat la secretària de Salut Pública, que ha informat que Catalunya ha superat els sis milions de dosis administrades, una xifra que ha qualificat d'"important". Respecte a les dosis que arribaran el juliol, Cabezas ha dit que el mes de juny ha estat "molt bo", amb unes 500.000 dosis a la setmana. El juliol es preveuen unes 400.000 dosis setmanals.

La situació epidemiològica "està bé", ha explicat Cabezas, però ha alertat d'un augment de la incidència en els grups d'entre 10 i 29anys, per la qual cosa ha fet una crida a la "prudència". La secretària de Salut Pública ha situat entre finals d'agost i inicis de setembre arribar a un 70% de la població vacunada amb les dues dosis i ha definit el ritme assolit de "bo". De totes les vacunes, ha explicat que Pfizer és la més estable en la quantitat de dosis subministrades.


Sobre la variant Delta, ha afirmat que s'observa un increment de percentatge d'aquesta variant i que en alguns hospitals s'ha detectat que està per damunt del 30%. Cabezas ha afirmat que la incidència d'aquesta variant era esperable, que té un 67% de transmissibilitat i que aviat serà la predominant. L'increment de mobilitat entre els joves durant la primavera ha estat un element que ha pogut tenir incidència en aquest increment de la variant.   

Ha insistit en la necessitat de vacunar-se i en un factor determinant: "És clau tenir les dues dosis administrades", una afirmació que ha repetit al llarg de la seva compareixença. Carmen Cabezas ha argumentat que l'objectiu és apropar-se com més aviat millor als col·lectius més joves. Aquests són, precisament, els que ara s'estan contagiant més. Dijous de la setmana passada es va obrir el calendari de cites de les persones d'entre 35 i 39 anys, així que la setmana vinent es completarà la dècada dels 30.


Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació