El magnat John McAfee se suïcida a Brians 2 abans de ser extradit

El creador del famós antivirus havia sabut aquest dimecres que el Suprem autoritzava lliurar-lo als Estats Units

per J.V., Barcelona, Catalunya | 23 de juny de 2021 a les 21:01 |
John McAfee, en una imatge d'arxiu.
El magnat nord-americà John McAfee, creador del famós antivirus, ha estat trobat mort a la cel·la que ocupava al mòdul 1 del Centre Penitenciari de Brians 2. El magnat va ser detingut a l'octubre a l'aeroport del Prat per un delicte d'estafa pel qual estava en crida i cerca als Estats Units. Tenia 75 anys.

McAfee havia de ser extradit als EUA, després que aquest mateix matí el Tribunal Suprem aprovés l'extradició. S'enfrontava a una pena màxima de cinc anys de presó per cada càrrec d'evasió d'impostos i d'un any per cada càrrec perquè no va declarar impostos.


Els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han practicat maniobres de reanimació, però finalment els metges han certificat la mort. La comitiva judicial s'ha desplaçat al centre penitenciari i investiga les causes del decés. Tot apunta que podria tractar-se d'una mort per suïcidi, informa el Departament.

A principis d'octubre de l'any passat, l'Audiència Nacional ordenava l'empresonament del creador del famós antivirus després de ser arrestat a l'aeroport del Prat quan pretenia agafar un avió. Ell i dues persones més es dirigien cap a Istanbul. Al control de sortides internacionals, McAfee, que portava passaport britànic, va ser interceptat per una ordre de detenció i extradició de la Interpol emesa pels Estats Units per delicte fiscal.




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació