defunció

Rússia suggereix que McAfee no es va suïcidar i demana investigar «el misteri»

"Si moro penjat, no serà culpa meva", va piular el magnat poc després de ser detingut

per Europa Press, Barcelona, Catalunya | 24 de juny de 2021 a les 20:56 |
John McAfee, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
El govern de Rússia dubta que el magnat John David McAfee se suïcidés a Brians 2. Moscou ha instat a aclarir "el misteri" entorn la mort del creador d'un dels principals antivirus informàtics abans de ser extradit als Estats Units per presumpte delicte fiscal i ha fet referència a un tuit que va fer poc després de ser detingut l'octubre passat.

"Estic molt content aquí. Tinc amics", diu la piulada, i segueix: "Sapigueu que, si moro penjat, no serà culpa meva". La principal portaveu del ministeri d'Exteriors rus, Maria Zajarova, ha compartit el text en el seu compte de Telegram, des d'on ha comentat l'incident i ha reclamat investigar-lo.


"Vull que el misteri entorn a morts de destacades personalitats públiques occidentals es resolgui, per una vegada, en menys de 50 anys", ha asseverat la diplomàtica russa, que també ha recordat que les autoritats dels EUA van limitar el sector dels antivirus amb sancions a l'empresa del seu país Kaspersky.

L'extreballador de la CIA Edward Snowden, ara exiliat a Rússia, també ha comentat aquest fet i ha reclamat que no s'extraditi als Estats Units a ningú acusat de delictes no violents, ja que el sistema judicial és "tan injust" i el penitenciari és "tan cruel" que "prefereixen morir" a patir-los. "Julian Assange podria ser el següent", ha afegit, en relació al fundador de Wikileaks també reclamat pels EUA.


McAfee havia estat detingut al Prat l'octubre passat, des d'on pretenia viatjar a Turquia, i aquest mateix dimecres el Tribunal Suprem en va aprovar l'extradició als EUA. Tot i això, va ser trobat mort a la seva cel·la del centre de Sant Esteve Sesrovies i, segons la Generalitat, tot apunta a un suïcidi. Als Estats Units s'enfrontava a una pena màxima de cinc anys de presó per cada càrrec d'evasió d'impostos i d'un any per cada càrrec perquè no va declarar impostos.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació