coronavirus

Centenars d'estudiants infectats per Covid en viatges de final de curs a Mallorca

Hi ha brots actius a la Comunitat de Madrid, les Illes Balears, València, el País Basc, Cantàbria i Múrcia

per Irene Montagut, Barcelona | 24 de juny de 2021 a les 14:39 |
Un brot de Covid afecta centenars d'estudiants espanyols | ACN
Centenars d'estudiants de tot l'estat espanyol estan infectats per Covid després de diversos viatges de final de curs que han coincidit a Mallorca. Tots els contagis són per la variant britànica i es van produir entre el 12 i el 18 de juny. Les autoritats creuen que la majoria de contagis van tenir lloc al ferri en què viatjaven els estudiants des de València a Mallorca. A banda, segons el Servei d'Epidemiologia de les Balears, molts dels joves que van coincidir a les illes van participar en diversos esdeveniments multitudinaris.

Es tracta d'un superbrot que afecta fins a sis comunitats autònomes, on les més afectades són la Comunitat de Madrid i les Illes Balears. Pel que fa a Madrid, la conselleria de Sanitat ha informat que s'han infectat 245 estudiants i que s'està fent el seguiment de 452 contactes estrets. Entre aquests no hi ha encara els familiars, així que la xifra pot augmentar exponencialment.


Davant aquesta situació, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida a la responsabilitat dels més joves per evitar que tot plegat es descontroli. Ha assegurat que el govern espanyol està fent un seguiment detallat dels casos.

Al País Valencià s'han detectat casos en dos municipis diferents, Elx i Bocairent. A banda d'aquestes comunitats, també s'han detectat infeccions en estudiants de Cantàbria i Múrcia


Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació