coronavirus

Sanitat demana cancel·lar els viatges de final de curs a Mallorca

En les últimes hores s'han confirmat dos brots de coronavirus en estudiants que havien viatjat a les Illes Balears

per Irene Montagut, Barcelona | 25 de juny de 2021 a les 13:15 |
Sanitat recomana cancel·lar els viatges de final de curs a Mallorca | Ricard Novella
El ministeri de Sanitat aconsella cancel·lar els viatges de final de curs a Mallorca encara que estiguin pendents perquè "el risc de transmissió en el mateix entorn on s'han produït els casos és alt". L'avís arriba després que s'hagi confirmat un macrobrot de Covid originat en un viatge a Mallorca i que ja afecta a gairebé 400 estudiants de diferents comunitats autònomes.

Aquest divendres s'ha confirmat un nou brot, en aquest cas d'estudiants catalans que havien visitat Menorca. Tot i que fonts de Salut han confirmat que no hi ha hagut contacte entre els dos grups, les dates dels viatges coincideixen, i és que tots van viatjar a les illes entre el 12 i el 18 de juny.


La conselleria de Salut de les Balears considera que l'origen del brot podria ser un visitant asimptomàtic, ja que no s'han identificat casos relacionats a les illes. Així, Sanitat considera contactes estrets tots les persones que han participat o que encara estiguin participant en un viatge de final de curs a Mallorca. 

Totes les persones que formen part d'aquests grups s'hauran de fer una prova diagnòstica i hauran de passar 10 dies de quarantena quan tornin de Mallorca. Si la prova és negativa, Sanitat recomana fer-se'n una altra al cap de 24 o 48 hores. Una altra recomanació que s'ha fet des del ministeri és la de fer cribatges a les persones relacionades amb aquests grups de viatge que encara són a l'illa.



Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació