ORGULL

Guia de l'Orgull LGTBI 2021: totes les activitats previstes

Exposicions en museus, una jornada al Tibidabo, manifestacions i un concert, entre els actes organitzats per la commemoració

per Jordi Velert Irles, Barcelona, Catalunya | 25 de juny de 2021 a les 18:44 |
Manifestació de l'Orgull LGTBI a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Com cada mes de juny arriba l'Orgull, i amb ell tot un seguit d'activitats per reivindicar els drets LGTBI. Aquest any els esdeveniments massius festius organitzats per Pride Barcelona s'han traslladat al 3 i al 4 setembre per la pandèmia, però durant els pròxims dies hi haurà actes commemoratius, una manifestació i diverses activitats culturals.

Divendres 25 de juny. A la tarda l'arribada de la bandera trans al Centre LGTBI de Barcelona marcarà l'inici de les commemoracions. Aquest any la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) ha impulsat dedicar l'efemèride als drets de les persones trans.


Dissabte 26 de juny. Al matí l'associació Famílies LGTBI organitza una gimcana al parc de la Ciutadella, a les onze. Amb el lema "Ho volem tot", entitats com el grup universitari Sinver, Sororitrans i la Crida LGBTI han convocat una manifestació de la Diada per l’Alliberament Sexual i de Gènere. Comença a quarts de set de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona, i tot seguit hi ha organitzada una festa popular.  Simultàniament, a L'Hospitalet l'associació l'Horgull organitza un acte en què persones trans expliquen les seves vivències.

Diumenge 27 de juny. Entitats de Sabadell es donaran cita a les dotze a la Ronda Collsalarca, 185, per manifestar-se per la llei trans i LGTBI, un acte que finalitzarà al parc Catalunya amb la lectura d'un manifest. A Barcelona, l'associació Famílies LGTBI organitza una jornada al Tibidabo.

Dilluns 28 de juny. Les entitats del Consell Municipal LGTBI de Barcelona s'han citat per llegir un manifest conjunt a quarts d'onze del matí a la cruïlla dels carrers Parlament i Comte Borrell. Tot seguit, a les dotze es penjarà el penó al balcó de l'Ajuntament. 
 

Una noia i un noi, d'esquenes, en un acte a Barcelona per condemnar agressions LGTBI a Barcelona. Foto: ACN



Al vespre hi ha un concert commemoratiu a l'Estadi Lluís Companys, amb 3.000 assistents i les actuacions de Camela, Rigoberta Bandini, Hidrogenesse, Ricky Merino i Joan Colomo.

Dissabte 3 de juliol. El col·lectiu Colors de Ponent organitza a Lleida la Jornada per l'Alliberament Sexual i de Gènere, que inclourà un vermut musical, un dinar popular, la manifestació -des de la plaça de Ricard Vinyes- i una festa popular.
 
Dissabte 10 de juliol. Al barri de la Trinitat Vella de Barcelona se celebra per segon cop l'Orgull de la Trini, amb una jornada reivindicativa i festiva a l'Ateneu Llibre Pensament, amb registre previ.

Sis museus reivindiquen les diversitats sexuals
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Museu del Disseny organitzen exposicions específiques per l'Orgull. Per exemple, el MNAC rescata del seu fons lectures de la col·lecció en clau LGTBI, mentre que el Marítim explora la sexualitat dels homes que formaven part de les tripulacions.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació