Tota l'actualitat, minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per NacióDigital, 26 de juny de 2021 a les 06:00 |
 09:19 

 09:16 
Augmenten a 57 els estudiants contagiats pel brot de Menorca

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha confirmat 57 positius de covid-19, amb 262 contactes estrets, en un brot multitudinari detectat a viatges de final de curs d'alumnes de segon de batxillerat a Menorca entre l'11 i el 20 de juny. A més, s'han detectat 14 positius entre joves de Barcelona, amb 204 contactes estrets, en viatges similars fets en les mateixes dates a Mallorca. En aquesta segona investigació també s'han registrat, fins al moment, 8 positius entre joves de la Catalunya Central. Segons Salut aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o asimptomàtics i cal dur-ne a terme un bon estudi epidemiològic que necessita un cert temps.

 08:21 
PORTADES | Recull amb les portades dels principals diaris en paper catalans i espanyols

 21:47 

 20:27 

 20:17 

 20:00 

 19:09 

 17:24 

 17:10 
Aragonès critica que el Tribunal de Comptes amenaci "amb la ruïna econòmica i la mort civil"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que el Tribunal de Comptes "amenaça amb la ruïna econòmica i la mort civil de desenes de persones". En una compareixença davant dels mitjans després de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid a la Fira de Barcelona, Aragonès ha criticat que el tribunal estigui "polititzat" i hagi dut a terme "un procediment que ha estat ple d'irregularitats". En resposta al ministre de Transports, José Luis Ábalos, que ha afirmat que l'actuació del Tribunal de Comptes contra l'independentisme és una "pedra al camí" per al diàleg, Aragonès li ha respost que el govern espanyol té els "mecanismes clars" per aturar-ho.

 16:45 
Interceptada una tona de cocaïna en un contenidor al port de Barcelona

El Servei de Vigilància Duanera ha localitzat una tona de cocaïna en un contenidor del port de Barcelona procedent d'Uruguai. El contenidor havia sortit de Montevideo al maig i havia fet cinc escales abans d'arribar a la capital catalana. La droga anava amagada en dues calderes industrials enviades per una empresa uruguaiana propietat d'un home estranger. L'operació policial la van comunicar les autoritats espanyoles a les uruguaianes dimarts passat, i va ser aquest dijous quan es va fer pública, després que la fiscalia del país obrís la investigació i es comuniqués al president uruguaià, Luis Lacalle Pou, segons diversos mitjans uruguaians. El decomís l'ha anunciat la ministra d'Economia d'aquell país, Azucena Arbeleche, acompanyada dels ministres d'Interior i Defensa, Luis Alberto Heber i Javier García, respectivament.
 

 16:25 
L'Estat passa d'1,5 a 6 milions de vacunes setmanals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres des de Brussel·les que l'Estat batrà el rècord de recepció de vacunes la setmana que ve amb 6 milions de dosis. Fins ara l'estat rebia cada setmana aproximadament 1,5 milions de dosis setmanals, de manera que segons Sánchez –i malgrat que aquest dijous es va batre el rècord de vacunacions en un sol dia amb més de 733.000 dosis administrades- l'arribada massiva de dosis fa que "accelerarem encara més el ritme de vacunació".

 14:57 

 14:26 

 14:19 
El TC accepta el recurs de Vox contra la llei d'eutanàsia però descarta suspendre-la de manera cautelar

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Vox contra la llei d'eutanàsia que el Congrés va aprovar al març d'aquest any. Tanmateix, el ple del TC ha rebutjat suspendre la norma cautelarment mentre resol el recurs. La llei que permet la mort assistida ha entrat en vigor aquest mateix divendres. El partit d'ultradreta sosté que atempta contra el dret a la vida. El PP també ha recorregut la llei al TC. La norma converteix l'Estat espanyol en el sisè país que la legalitza (per darrere d'Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Canadà i Colòmbia). El text estableix un procediment a través del qual el pacient pot demanar que se li apliqui l'eutanàsia tant en centres hospitalaris com a casa.

 13:53 
En estat greu un escalador rescatat a Sitges

Els Bombers han rescatat aquest divendres un escalador en estat greu a la zona de la Falconera de Sitges, segons han indicat al seu compte de Twitter. Han rebut l'avís de la caiguda d'un escalador sobre les 10 del matí i s'han desplaçat fins al lloc dels fets quatre dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers. El SEM ha activat tres unitats i un helicòpter que han traslladat el ferit en esta greu a l'hospital de Bellvitge.

 13:41 

 13:39 
L'Open Arms torna al mar després de dos mesos i mig bloquejat a Itàlia

El vaixell Open Arms ha sortit del port de Sicília després de finalitzar dos mesos i mig de bloqueig administratiu a Itàlia, segons ha destacat l'ONG Open Arms a Twitter. L'embarcació es dirigeix a Castelló, on preveu fer tasques de manteniment, abans de reprendre les tasques humanitàries al Mediterrani, el que l'entitat vol fer "al més aviat possible". "L'Open Arms està lliure, dos mesos i mig després d'un bloqueig administratiu sense sentit, queda lliure", ha afirmat en una piulada el fundador de l'organització, Òscar Camps.

 11:56 

 11:55 
Zapatero creu que els partits independentistes "tornaran a l'Estatut"

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que els partits independentistes "tornaran a l'Estatut" del 2006, el qual considera que té "un gran potencial inexplorat". Així, ha valorat que "el primer que caldria fer a la taula de diàleg entre l'executiu espanyol i el català és rellegir-lo" de manera "compartida i assossegada". En una entrevista a El Temps, Zapatero ha afirmat que la concessió dels indults per part del govern espanyol "segurament serà la decisió més important que adoptarà en tota la legislatura". "Al meu parer, és una decisió que col·lectivament, com a país, ens donarà grans fruits", ha afegit.
Zapatero ha declarat que Catalunya es troba a l'inici d'una etapa "homologable" a la que va viure el País Basc després del fi d'ETA, basat en "el respecte a la seva singularitat i la seva voluntat inequívoca d'autogovern".

 11:30 

 09:20 

 09:03 
Turull, sobre Junts: "És un partit molt transversal i està ben soldat"

En una entrevista a Els Matins de TV3, l'exconseller de la presidència Jordi Turull ha afirmat que Junts és un partit "molt transversal i està ben soldat". Reconeixent que davant de qualsevol pas hi poden haver diferències de criteri, Turull ha recordat que el 83% de la militància del partit va aprovar el pacte de govern. A més, tot i que ell no es posiciona per assumir cap càrrec a dins de la formació, ha explicat que ajudarà "en el que faci falta", perquè això forma part del seu compromís polític. "Jo no pararé de ser actiu per motius polítics, el meu compromís hi és i hi serà, sóc molt feliç de poder-ho fer", ha dit.

 08:52 
Turull: "Em resisteixo a que la por formi part de la meva vida"

L'exconseller de la presidència, Jordi Turull, ha admès que la reversabilitat dels indults no condicionarà la seva activitat pública. "Em resisteixo a que la por formi part de la meva vida", ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3. Així, Turull ha afirmat que si ha pogut estar 55 anys sense cometre un delicte, "aquests sis anys no són un problema", però ha matisat que cal saber què és un delicte greu per l'estat espanyol. A més, l'exconseller ha reafirmat que el seu compromís amb la causa independentista es manté "intacte" i que ell serà "en tot allò que sigui pacífic".

 08:50 

 07:59 

 07:32 
Portades

Recull de les portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols, amb  els indults i els presos polítics com a protagonistes.

 21:33 
Brussel·les imposa més restriccions a Bielorússia

La Unió Europea ha imposat aquest dijous noves sancions a Bielorússia per la deriva del règim d'Aleksandr Lukaixenko. El Consell de la Unió Europea ha restringit ara exportacions clau per al país: productes derivats del petroli i els utilitzats per a la fabricació de tabac, entre d'altres. També es restringeix l'accés als mercats de capital de la Unió Europea i el Banc Europeu d'Inversions deixarà de finançar projectes del sector públic. A més, la decisió del Consell també prohibeix vendre, subministrar, transferir o exportar de manera directa o indirecta a qualsevol persona a Bielorússia equipament, tecnologia o software destinat a la supervisió d'internet i a interceptar comunicacions telefòniques, així com la venda de productes o tecnologies d'ús militar.

 20:56 
El Regne Unit afegeix les Illes Balears a la llista verda

El govern britànic ha sumat les Illes Balears a l'anomenada llista verda de viatges. Això vol dir que, a partir de la setmana que ve, els britànics que viatgin a l'arxipèlag no hauran de fer deu dies de quarantena en tornar. La decisió no afecta cap altre territori de l'Estat, ni tan sols les Canàries.

 18:59 
Nou rècord de vacunació a Espanya

En les últimes 24 hores s'han posat 733.245 vacunes contra la Covid a l'Estat. És un nou rècord diari. En total, ja són 15.602.536 les persones que han rebut la pauta completa. Fins aquest dijous, a tot Espanya s'han administrat 38.293.871 dosis de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.

 18:27 
ÚLTIMA HORA | Estabilitzant l'incendi d'Argentona

 17:32 
L'Eurocambra aprova la llei per reduir les emissions a més de la meitat en 10 anys

L'Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a la Llei del Clima que estableix que la Unió Europea redueixi "almenys" un 55% les emissions el 2030 en comparació amb el 1990. Amb 442 vots a favor, 203 en contra i 51 abstencions, la norma també inclou que el bloc comunitari assoleixi la neutralitat climàtica el 2050. Es tracta del vistiplau de l'Eurocambra a l'acord provisional tancat a l'abril amb el Consell, els colegisladors europeus. El text, però, no fixa cap objectiu per país, sinó que és el conjunt del bloc el que assumeix la reducció d'emissions.

 17:25 
Des que s'ha fet pública la trista notícia de la mort d'Isabel Pallarès, s'han anat reproduint nombroses mostres de condol a través de les xarxes socials, tant de l'àmbit sindical com de l'àmbit més estrictament polític. És el cas del president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui confessa estar "molt colpit" pel traspàs de l'exsecretària general de la Intersindical-CSC. "Et trobarem molt a faltar", diu.

 16:54 
ACTUALITZACIÓ | Els Bombers informen que les tasques contra l'incendi d'Argentona evolucionen favorablement. Continua cremant amb virulència, però el flanc que es troba més a prop de les zones urbanitzades és el que està més estable.

 16:19 

 14:23 
Virulent incendi a Argentona

Els Bombers treballen amb mitjans aeris i terrestres des de les dotze del migdia d'aquest dijous en un incendi al terme municipal d'Argentona, a la urbanització de Can Vilardell, a tocar de Mataró, que afecta unes quatre hectàrees de matolls i canyes. Fins al lloc s'han desplaçat 26 dotacions terrestres i vuit aèries per intentar atac el foc, que ha avançat pel paratge de Sant Jaume de Traià, entre el polígon industrial d'Argentona i la C-60. Els Bombers intenten aturar el cap de l'incendi a la pista forestal de la carena i, en paral·lel, ataquen també els dos flancs per evitar que s'escampi pel bosc i protegir també el polígon. Algunes naus, de fet, haurien quedat afectades pel foc.

 14:16 
Sánchez reclama concòrdia política i territorial

Pedro Sánchez ha fet una referència a la situació política des de Brussel·les, en arribar a la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea. En una declaració sense preguntes, ha demanat "concòrdia política i territorial" a totes les forces polítiques i "territoris" de l'Estat perquè la recuperació econòmica tingui "moltíssima força" un cop se supera la pandèmia i torna a crear-se ocupació.

 13:29 

 12:51 
L'Estat aixeca l'obligatorietat de la mascareta al carrer i les limitacions a la Lliga i ACB

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat aquest dijous la fi de l'obligatorietat de portar mascareta al carrer, sempre i quan no hi hagi aglomeracions, i amb algunes restriccions en determinats espais. Igualment, s'han aixecat les limitacions pel que fa a l'assistència a camps esportius de la Lliga i ACB, així que, quan tornin a començar les competicions professionals de futbol o bàsquet, els aficionats podran tornar a veure l'espectacle en viu amb l'aforament complet. Informa Roger Tugas Vilardell.

 12:47 
L'Estat aprova la rebaixa de l'IVA de la llum

El consell de ministres ha aprovat aquest dijous la rebaixa de l'IVA a l'electricitat del 21% al 10% per a aquells usuaris amb contractes amb potència fins a 10kW. La mesura durarà fins al 31 de desembre, sempre i quan el preu al mercat majorista superi els 45 euros per MWh, i permetrà un estalvi de 857 milions a les famílies. Pel que fa a la indústria electrointensiva, aquestes no hauran de pagar durant tres mesos l'impost a la producció elèctrica, amb un estalvi previst de 400 milions. Informa Roger Tugas Vilardell.

 12:50 

 12:46 

 10:57 
Espanya inclou els EUA en la llista de països que poden viatjar a l'Estat espanyol sense restriccions

Espanya ha inclòs els Estats Units d'Amèrica en la llista de països extracomunitaris que poden viatjar a l'Estat espanyol sense cap mena de restricció ni control sanitari. A banda dels EUA, el govern espanyol també ha afegit a Albània, el Líban, la República de Macedònia del Nord, Sèrbia i Taiwan. Així ho recull una ordre del Ministeri de l'Interior publicada aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que entra en vigor avui mateix. En la llista de països ja hi eren Austràlia, Israel, el Japó, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia, el Regne Unit i la Xina.

 10:51 
ÚLTIMA HORA 

 10:38 
Campo diu que la reforma de la sedició segueix "en estudi" i nega que tingui la finalitat de "rebaixar les penes"

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat que la reforma del delicte de sedició segueix "en estudi" i ha negat que tingui la finalitat de "rebaixar les penes del delicte". En una entrevista a Onda Cero aquest dijous, Campo ha assegurat que el que pretén el govern espanyol és fer una "revisió profunda del bé jurídic d'ordre públic". El titular de Justícia ha dit que la reforma "no està congelada", però ha admès que és "absurd intentar reformar qualsevol cosa sabent que no tindrà suport parlamentari". D'altra banda, Campo ha defensat que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha de ser "jutjat" i l'ha tornat a convidar a tornar per sotmetre's als tribunals espanyols. Campo ha dit que és "evident" que si Puigdemont torna hauria de ser detingut perquè és un "fugat de la justícia". El ministre ha negat que la immunitat com a europarlamentari l'empari. "Sap que no", ha afirmat. També ha opinat que "no és fàcil albirar" voluntat de concòrdia en Puigdemont "quan està fugat de la justícia" i ha rebutjat la possibilitat d'indultar-lo abans de judici.

 10:31 
Barcelona tanca la revetlla amb 25.000 persones a les platges i sense incidents destacats

La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de la capital catalana. La xifra està molt per sota de la revetlla de l'any 2019, quan eren 60.000 els barcelonins que havien traslladat la festa a la platja. El tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, assegura que malgrat el pont, molta de la gent que s'ha quedat a Barcelona ha circumscrit enguany la celebració en l'àmbit familiar. Batlle, de fet, ha aplaudit l'esperit "lúdic i cívic" de la població en una revetlla "normal" i pràcticament sense incidents destacats. Les platges han pogut reobrir amb normalitat a les 9 del matí.

 10:31 

 09:20 

 08:28 
PORTADES | Recull amb les portades dels principals diaris en paper catalans i espanyols

 21:14 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació