salut

Alerta per la venda d'un oli d'oliva no apte per al consum a Catalunya

El producte està fet a partir de la substància de pinyols i olives de rebuig

per A.V., Barcelona, Catalunya | 26 de juny de 2021 a les 19:55 |
Intercepten un oli d'oliva no apte per al consum | EP
La Guàrdia Civil investiga una empresa de Conca per la suposada comercialització d'una substància obtinguda del pinyol de l'oliva i de l'oliva de rebuig com a oli d'oliva verge llampant. El producte hauria estat distribuït a Catalunya per una empresa de la demarcació de Tarragona. L'oli ha arribat a més punts de l'Estat com Navarra, Ourense, Jaén, Còrdova i Sevilla.

En un comunicat, la Guàrdia Civil ha indicat que aquestes accions s'han emmarcat en l'anomenada Operació Huesoil en el marc de la lluita contra la falsificació, adulteració, venda, etiquetatge, comerç o distribució il·legal de productes alimentaris i el frau econòmic que se'n deriva.


Després de demanar informes a laboratoris, es va confirmar que el producte no es podia catalogar d'oli d'oliva verge llampant, ja que no complia les característiques marcades en els protocols i comporta diversos riscos per als consumidors.

Aquest oli havia estat tractat amb substàncies no autoritzades i sotmès a tractaments no acceptats, per la qual cosa el producte final va ser definit com a "insegur" i es podria considerar "no apte per al consum humà" pel fet de no seguir la normativa i estar contaminat per alguna matèria estranya "de naturalesa química".




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació