coronavirus

El fundador de Moderna, convençut que el coronavirus va sortir d'un laboratori: «Se'ls va escapar»

Estats Units investiga l'origen del virus a Wuhan i exigeix a la Xina que col·labori

per I.M., Barcelona | 27 de juny de 2021 a les 17:00 |
Vials amb la vacuna contra el coronavirus. | Dado Ruvic/Reuters/ACN
Un dels fundadors de la farmacéutica Moderna, Derrick Rossi, ha explicat en una entrevista a El comercio que està "convençut" que el coronavirus no es va originar de manera natural, sinó que va sortir d'un laboratori de Wuhan: "se'ls va escapar". "Aquest virus és tan diferent del dels ratpenats que em sembla improbable que hagi estat un salt natural", afirma a l'entrevista. 

El científic, tot i no tenir proves clares, pensa que va ser un fet accidental ocorregut mentre estaven estudiant el virus. "La Xina ho nega, clar, però és l'explicació que veig més lògica", diu Rossi, membre fundador d'una de les empreses que produeix vaccins contra la Covid. Però no és l'únic que creu que el virus va sortir del laboratori. El president dels Estats Units, Joe Biden, ja va encarregar investigar a fons l'origen del coronavirus.


L'anunci de l'administració Biden va arribar després que un informe de la Intel·ligència nord-americana assenyalés que diversos investigadors de l'Institut de Virologia de Wuhan van haver de ser hospitalitzats el novembre del 2019. "He demanat a la comunitat d'Intel·ligència que redobli els seus esforços per recopilar i analitzar informació que pugui apropar-nos a una conclusió definitiva, i que m'informi en 90 dies", va dir el president en un comunicat emès per la Casa Blanca.

Els americans consideren "dos escenaris possibles": el virus va sorgir del contacte humà amb un animal infectat o d'un laboratori. Dels tres serveis d'intel·ligència americans, dos consideren que un animal infectat pot ser l'origen de la pandèmia de la Covid-19, mentre que el tercer aposta per la via del laboratori. Això no obstant, Biden va assegurar que "la majoria no creuen que hi hagi suficient informació per avaluar que un sigui més probable que l'altre".


A banda, el govern nord-americà ja adverteix la Xina. L'avisa que si no col·labora en la investigació per determinar l'origen del virus, acabarà "aïllada".

Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació