AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Es fusionen l'empresa d'autobusos i la d'aparcaments de Tarragona

Ha comptat amb el suport unànim del plenari

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 30 de juny de 2021 a les 09:00 |
L'Empresa Municipal de Transports es fusiona amb Aparcaments Municipals de Tarragona. | Adrià Costa
L'Empresa Municipal de Transport (EMT) i Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) es fusionen. Així ho ha dictaminat el plenari d'aquest dimecres, amb 24 vots a favor i 2 abstencions.

El procediment es va iniciar al novembre de 2019, quan el nou govern va prendre aquesta decisió per aglutinar en un mateix ens les dues empreses municipals que donen cobertura al servei d'autobusos i als aparcaments -tant els soterrats com els de zones regulades. Tanmateix, el regidor Pau Pérez (PSC) ha assenyalat que ja s'ho van començar a plantejar al 2015, per part de l'anterior govern. Això li ha guanyat un retret de Dídac Nadal (JxTgn), quan ha afirmat que "una fusió de sis anys no es dona al sector empresarial".


Tot i la fusió, no es preveu que hi hagi retallades en el personal, sinó simplement optimització de recursos i gestió dels comptes de manera comuna. A banda d'aquesta fusió, també es preveu en un futur ajuntar l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE) i l'empresa de mercats (ESPIMSA). Aquest era un dels acords del nou govern signat amb la CUP. Segons la regidora Eva Miguel, la fusió de les dues empreses de mobilitat comportarà també l'estudi de la gestió directa del servei de lloguer dels patinets elèctrics.

 

 

Participació