AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Tarragona demana a la Generalitat regular els preus dels lloguers

El plenari ha aprovat sol·licitar que es declari àrea amb mercat d'habitatge tens

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 30 de juny de 2021 a les 09:18 |
Imatge d'arxiu d'habitatges. | Roger Navarro
A Tarragona "el mercat de lloguer augmenta el preu any rere any". És la conclusió a la que han arribat els grups municipals de l'Ajuntament per votar a favor de sol·licitar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que declari la ciutat com a "àrea amb mercat d'habitatge tens".

El punt ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern juntament amb el PSC, mentre que Sonia Orts i José Luis Calderón s'han abstingut i el PP i Ciutadans hi han votat en contra.


A la pràctica, aquest acord implica demanar que es limiti el preu del lloguer, en el marc de la llei catalana que fixa polítiques en zones amb manca d'habitatge assequible. El preu quedarà determinat, doncs, en funció de l'índex de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) i els contractes signats hauran d'incloure el preu/m2 de referència, mentre que tampoc no es podrà apujar en cas que en els darrers cinc anys s'hagi llogat per un preu inferior. Després de l'aprovació, ara falta que l'AHC hi doni resposta i que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs presentat contra la llei aprovada pel Parlament de Catalunya a proposta del Sindicat de Llogaters.

El punt ha comptat amb el suport del que el regidor Xavier Puig (ERC) ha considerat "les esquerres" del plenari, davant la ideologia "neoliberal" de Cs i PP, que hi han votat en contra. Segons Carla Aguilar (En Comú Podem), aquesta és però una mesura "preventiva" que ha d'anar acompanyada d'altres polítiques per reforçar el parc d'habitatge públic. Puig, a més, ha afegit que l'increment dels preus s'ha produït en el termini 2016-2020. La regidora d'Habitatge, Eva Miguel, ha tancat el debat assegurant que "estem en un moment crític d'emergència social" després que "durant 12 anys" no es tirés endavant l'ampliació del parc d'habitatge social.

 

Participació