vins catalans a amazon
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Analitzem el rànquing dels cinquanta vins blancs, rosats, negres i escumosos més venuts a Amazon, i busquem els elaborats a Catalunya | A part dels escumosos, la presència de vins catalans és escassa.
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
El cuiner ha mort als 61 anys després d'una malaltia contra la que lluitava ja fa mesos
Les Nits de Mas Miró
Imatge il·lustrativa
Jaume Boldú | Fundació Mas Miró
Ruth Troyano
"Les Nits de Mas Miró", amb (vi)sita i tast, recreen la mirada del pintor i la seva estreta relació amb el vi a la Fundació de Mont-roig del Camp | Joan Miró: “Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig” | Les properes sessions estan previstes pels dissabtes 17 de juliol i 14 d’agost
enoturisme
Imatge il·lustrativa
Propostes d'enoturisme i cultura envoltats de vinya al Penedès | Josep Guinovart i Fel Faixedas, protagonistes de les propostes culturals del celler del Penedès
Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Ton Mata, conseller delegat de Recaredo, ha estat escollit nou president del segell de vins escumosos Corpinnat per als propers quatre anys | Xavier Nadal, director general de Nadal, s’incorpora com a nou vicepresident
les cartes de vins
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant | Pexels

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
DO Catalunya al Cruïlla
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya comptarà amb un espai amb vins i professionals per recomanar als assistents les referències més afins als seus gustos
El comunicador i ramader Peyu en un moment de la presentació
El comunicador i ramader Peyu en un moment de la presentació
La pagesia catalana tornarà a obrir les portes de les explotacions agroalimentàries el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre | El projecte evoluciona i estrena una oferta permanent durant els 365 dies de l’any amb un centenar d’experiències turístiques de qualitat
Per saber-ne més
Imatge il·lustrativa
Pexels
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
spoonik club barcelona
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.
vins catalans naturals
Imatge il·lustrativa
Sense cap ànim de polemitzar sobre aquest tipus de vins (hi ha vins "naturals" bons i vins "naturals" dolents), us recomanem 5 vins de mínima intervenció que no us deixaran indiferents.
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
L’agricultura regenerativa contribueix a fixar el carboni, retorna la vida al sòl i frena l’erosió | Reputats experts nacionals i internacionals urgeixen a accelerar la transició cap a aquest nou model agrícola davant del repte del canvi climàtic
Festival Gastronòmic Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
El cava Elyssia Pinot Noir ha obtingut una medalla d’or, mentre que Elyssia Gran Cuvée ha rebut la medalla de plata | El nou Freixenet Carta Rosé també ha estat guardonat amb una plata
vins DO Tarragona
Imatge il·lustrativa
​Els cellers De Muller de Reus, Padró i Família de Bràfim i Vives Ambròs de Montferri han estat els que han aconseguit més distincions, en una edició que ha quedat molt repartida entre el territori
La patronal del vi català
S’obre la convocatòria de presentació de cartes de vins fins els mes de setembre
do cava
Imatge il·lustrativa
El B.O.E. certifica la nova zonificació de la DO Cava | La nova normativa es reflectirà a les ampolles a partir de l’1 de gener de 2022
Enoturisme
Paisatge amb bosc i vinyes al Bages
Paisatge amb bosc i vinyes al Bages | DO Pla de Bages
Reconèixer les plantes de la vinya, anellar ocells o fer un bany de vinya i bosc són algunes de les activitats proposades
vins de la terra alta
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
what the food
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Vins catalans a la pedrera
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
glamping entre vinyes
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit de la primera jornada, Llopart prepara una segona edició de glàmping i observació astronòmica a l’Heretat per a la tardor
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.
cellers on dormir
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra
Interior de la Casa Comalats, a L'Ametlla de Segarra | Ruth Troyano
Ruth Troyano
El celler Comalats estrena un allotjament rural a L'Ametlla de Segarra, un petit nucli de 20 habitants a la Vall del Riucorb
receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.
what the food
Imatge il·lustrativa
vermut català
Imatge il·lustrativa
La cooperativa Tres Cadires, de Ponent, treu al mercat 1.800 ampolles d'un vermut ecològic | “Caràcter” és un vermut artesà, que conté només oliva arbequina i plantes autòctones de Ponent.
cuineres i vi
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Gemma Pons, cuinera i copropietària del restaurant Lo Bistró de Mollerussa (Lleida)
vins de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
Sabies que a la província de Barcelona hi ha 5 denominacions d'origen? Sabies que és la província que té més cellers de la península Ibèrica?
L'actualitat, en breu
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.

 
Imatge il·lustrativa
Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés ens proposa un "maridatge cromàtic"
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
El vi que va iniciar la recuperació del prestigi dels vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant | Pexels
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar?
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Gemma Pons, cuinera i copropietària del restaurant Lo Bistró de Mollerussa (Lleida)
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Rosario Perales, cuinera i copropietària del restaurant Casa Guijarro (El Prat de Llobregat, Barcelona)
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
El cuiner ha mort als 61 anys després d'una malaltia contra la que lluitava ja fa mesos
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Analitzem el rànquing dels cinquanta vins blancs, rosats, negres i escumosos més venuts a Amazon, i busquem els elaborats a Catalunya | A part dels escumosos, la presència de vins catalans és escassa.
Imatge il·lustrativa
Jaume Boldú | Fundació Mas Miró
Ruth Troyano
"Les Nits de Mas Miró", amb (vi)sita i tast, recreen la mirada del pintor i la seva estreta relació amb el vi a la Fundació de Mont-roig del Camp | Joan Miró: “Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig” | Les properes sessions estan previstes pels dissabtes 17 de juliol i 14 d’agost
Imatge il·lustrativa
Propostes d'enoturisme i cultura envoltats de vinya al Penedès | Josep Guinovart i Fel Faixedas, protagonistes de les propostes culturals del celler del Penedès
Imatge il·lustrativa
Ton Mata, conseller delegat de Recaredo, ha estat escollit nou president del segell de vins escumosos Corpinnat per als propers quatre anys | Xavier Nadal, director general de Nadal, s’incorpora com a nou vicepresident
Imatge il·lustrativa
Jaume Boldú | Fundació Mas Miró
Ruth Troyano
"Les Nits de Mas Miró", amb (vi)sita i tast, recreen la mirada del pintor i la seva estreta relació amb el vi a la Fundació de Mont-roig del Camp | Joan Miró: “Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig” | Les properes sessions estan previstes pels dissabtes 17 de juliol i 14 d’agost
Imatge il·lustrativa
Propostes d'enoturisme i cultura envoltats de vinya al Penedès | Josep Guinovart i Fel Faixedas, protagonistes de les propostes culturals del celler del Penedès
Imatge il·lustrativa
Ton Mata, conseller delegat de Recaredo, ha estat escollit nou president del segell de vins escumosos Corpinnat per als propers quatre anys | Xavier Nadal, director general de Nadal, s’incorpora com a nou vicepresident
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
El cuiner ha mort als 61 anys després d'una malaltia contra la que lluitava ja fa mesos
Imatge il·lustrativa
Pexels
Sergi Cortés | 1 comentari
De què parlem quan parlem de vi? | Us expliquem 10 termes que s'utilitzen molt habitualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Analitzem el rànquing dels cinquanta vins blancs, rosats, negres i escumosos més venuts a Amazon, i busquem els elaborats a Catalunya | A part dels escumosos, la presència de vins catalans és escassa.
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
Xavier Sagristà, a l'esquerra, amb el cap de sala Toni Gerez, al restaurant Castell de Peralada
El cuiner ha mort als 61 anys després d'una malaltia contra la que lluitava ja fa mesos
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Analitzem el rànquing dels cinquanta vins blancs, rosats, negres i escumosos més venuts a Amazon, i busquem els elaborats a Catalunya | A part dels escumosos, la presència de vins catalans és escassa.
Imatge il·lustrativa
Jaume Boldú | Fundació Mas Miró
Ruth Troyano
"Les Nits de Mas Miró", amb (vi)sita i tast, recreen la mirada del pintor i la seva estreta relació amb el vi a la Fundació de Mont-roig del Camp | Joan Miró: “Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig” | Les properes sessions estan previstes pels dissabtes 17 de juliol i 14 d’agost
Imatge il·lustrativa
Propostes d'enoturisme i cultura envoltats de vinya al Penedès | Josep Guinovart i Fel Faixedas, protagonistes de les propostes culturals del celler del Penedès
Imatge il·lustrativa
Ton Mata, conseller delegat de Recaredo, ha estat escollit nou president del segell de vins escumosos Corpinnat per als propers quatre anys | Xavier Nadal, director general de Nadal, s’incorpora com a nou vicepresident
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant
Us proposem alguns consells bàsics per triar el vi al restaurant | Pexels
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar?
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya comptarà amb un espai amb vins i professionals per recomanar als assistents les referències més afins als seus gustos
El comunicador i ramader Peyu en un moment de la presentació
El comunicador i ramader Peyu en un moment de la presentació
La pagesia catalana tornarà a obrir les portes de les explotacions agroalimentàries el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre | El projecte evoluciona i estrena una oferta permanent durant els 365 dies de l’any amb un centenar d’experiències turístiques de qualitat
Imatge il·lustrativa
Pexels
Sergi Cortés | 1 comentari
De què parlem quan parlem de vi? | Us expliquem 10 termes que s'utilitzen molt habitualment
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
 
Imatge il·lustrativa
Jaume Boldú | Fundació Mas Miró
Ruth Troyano
"Les Nits de Mas Miró", amb (vi)sita i tast, recreen la mirada del pintor i la seva estreta relació amb el vi a la Fundació de Mont-roig del Camp | Joan Miró: “Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig” | Les properes sessions estan previstes pels dissabtes 17 de juliol i 14 d’agost