MMVV 2021

Un Mercat de Música Viva de Vic 100% presencial i amb una vintena d'estrenes

Les actuacions tindran lloc del 15 al 18 de setembre i es repartiran en set espais de la ciutat

per Carles Fiter, Vic, Catalunya | 2 de juliol de 2021 a les 14:25 |
El 33è Mercat de Música Viva torna a Vic del 15 al 18 de setembre | Adrià Costa
El Mercat de Música Viva de Vic tornarà gairebé a la normalitat. Tots els concerts de la 33a edició, que se celebrarà del 15 al 18 de setembre, seran presencials. Així ho ha destacat aquest divendres Marc Lloret, director artístic del MMVV, en roda de premsa: "La gran notícia és que es recupera la presencialitat al mercat".

N'hi haurà una cinquantena: una trentena per als professionals acreditats i una vintena més per al públic general. Tot i això, a partir de les 6 de la tarda, els adreçats als professionals del sector també s'obriran al general.


L'any passat, es van combinar les actuacions en línia per als professionals amb les presencials per al públic general. Tot i que enguany seran totes presencials, per als professionals es mantindrà l'opció de seguir-ho en línia. "Mantenim la presencialitat, però no abandonem la part online", ha explicat el director.

D'entre totes les actuacions, hi ha una vintena d'estrenes. La majoria són catalanes, però, com ha puntualitzat Lloret, també hi ha formats que no s'han vist mai a Catalunya. D'altra banda, tal com ha explicat Titi Roca, regidor de Fires i Mercats i president de l'OFIM, encara no s'ha tancat l'opció que hi hagi escenaris de carrer. Tot dependrà de com avança la situació epidemiològica.


De Janksky a Oques Grasses 

 
L'encarregat de donar el tret de sortida a la 33a edició és el duet Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus. Estrenaran l'espectacle Insecta Dance Music, una proposta que combina música electrònica i poesia. Aquest projecte, que està coproduït pel MMVV amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha estat premiat per la cadena britànica BBC amb el guardó Sound of the Year.

 

Marc Lloret durant la presentació del 33è Mercat de Música Viva de Vic. Foto: Adrià Costa


I la música no acabarà aquí, entre la programació adreçada als professionals hi haurà altres propostes com El Petit de Ca l'Eril, Roger Mas, Coloma Bertran, The excitements, La Basu, Astola y Ratón, Birds on a wire, o Elkin Robinson. Aquests tindran lloc als tres espais de l'Atlàntida -Teatre, Auditori i Carpa-. L'organització espera acreditar uns 600 professionals per a l'activitat professional del mercat, el MMVV Pro Catalan Arts.

D'altra banda, per al públic general destaquen les actuacions d'Oques Grasses, Suu, Tribade, Zoo, La Otra, Caïm Riba i un llarg etcètera. Aquests concerts es faran en set escenaris de la ciutat: el Teatre i l'Auditori de l'Atlàntida, la Carpa de l'Atlàntida, l'exterior de la Jazz Cava, la plaça dels Màrtirs, l'escenari Goufone al parc dels Germans Maristes, i el nou escenari Damm, ubicat a la zona esportiva de Vic.

Un mercat més imprescindible que mai


En un context de pandèmia en el qual el sector de la música en directe ha patit, el MMVV pren un paper més rellevant que mai. Lloret ha remarcat que el mercat és "imprescindible en els moments que el sector musical funciona, però actualment ho és més que mai". Per tot això, ha explicat que des de l'organització cal seguir promovent la contractació, dinamitzar el sector i fer d'aparador.

Per la seva banda, Roca ha agraït el suport de diferents institucions al mercat. També ha remarcat la necessitat de consumir cultura, però sobretot la importància de donar-li suport, sent un dels sectors que més ha patit la pandèmia.

Col·laboracions arreu


Aquest 2021, i per primera vegada, el mercat participarà en la programació de tres festivals de música d'estiu portant-hi concerts amb "segell MMVV". Es tracta de l'Aphònica de Banyoles –amb Reggae Per Xics i La Ludwig Band–, l'Altacústic d'Altafulla –amb Joana Serrat & The Great Canyoners i Daniel Lumbreras–, i l'Eufònic de Sant Carles de la Ràpita, amb Violeta Tello Grau.

D'altra banda, manté un marc de col·laboració amb altres institucions i xarxes que contribueixen a la difusió de l'esdeveniment. Aquest any s'han establert acords de col·laboració i d'intercanvi, com és el circuit portuguès de música en viu Ou Tonalidades, l'Instituto de la Música de Argentina (INAMU), i els festivals-convencions Womex (Europa), MaMA (París, França), MIL, Jazzahead (Bremen, Alemanya) i BIME (Bilbao). També forma part de diferents xarxes professionals relacionades amb el sector.

- Consulta tota la programació

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació