INDULTS

Zapatero: «Un referèndum a Catalunya és un fracàs»

L'expresident del govern espanyol es pronuncia sobre la situació política i les relacions entre executius

per Irene Montagut, Barcelona | 3 de juliol de 2021 a les 13:00 |
José Luis Rodríguez Zapatero, en una imatge d'arxiu | ACN
L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero considera que la política ha de tenir límits per poder garantir la convivència. En una entrevista al diari basc Berria, Zapatero ha defensat "la unitat d'Espanya" i ha dit que "un referèndum a Catalunya és un fracàs". 

Segons ha explicat, la democràcia "tendeix" a la unitat", ja que, segueix, "va néixer perquè poguéssim viure junts essent molt diferents". Així, l'expresident espanyol ha reafirmat que un referèndum "divideix" i ha defensat que és "molt superior" un acord polític que es pot renovar constantment.


També s'ha pronunciat al voltant de la mesura de gràcia que aquest juny s'ha concedit als presos polítics: "Felicito el govern pels indults". "Catalunya necessita un procés ampli de diàleg", ha afirmat l'expresident, alhora que s'ha mostrat convençut que els indults són una mesura molt positiva per agilitzar el diàleg.

Preguntat per què vol dir el "podem començar de nou" de Sánchez al Liceu de Barcelona, Zapatero ha explicat que s'han de parlar molts temes, com ara la llengua, l'estatut i el Tribunal Constitucional o el finançament autonòmic. "Quan saps que toparàs irreversiblement en alguna cosa, val més que no la proposis"; d'aquesta manera l'expresident ha demanat que a la taula de diàleg es dialogui sobre qüestions que puguin portar a algun lloc i no "dels principis inexorables". 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació