incendis

Perill d'incendi a gairebé tot Catalunya

El pla Alfa s'activa a la majoria de les comarques a nivell 1 i 2

per M.C., Barcelona | 4 de juliol de 2021 a les 10:51 |
Un incendi a Argentona, la setmana passada | Bombers de la Generalitat
El Cos d'Agents Rurals han activat avui el Pla Alfa, el sistema que determina les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals, a 35 de les 42 comarques catalanes. El pla s'ha activat en el nivell 1 en 17 comarques, i en nivell 2 a les altres 17.

Així, des d'aquest matí el Pla Alfa està activat en nivell 1 el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Vallès Oriental, el Maresme, el Berguedà, el Solsonès, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell, el Garraf, el Priorat, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.


Les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Bages, el Baix Llobregat, l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, la Segarra, l'Urgell, les Garrigues, el Segrià i la Noguera es troben en el nivell 2 del Pla.
 


Què implica cada nivell del Pla Alfa?


El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d'altres tasques que són competència d'aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d'especial risc.


Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació