coronavirus

El Govern prepara restriccions per frenar l'expansió de la Covid

Vilagrà anuncia que es plantegen mesures "quirúrgiques" i parlades amb els sectors afectats

per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 14:31 |
Un treballador d'un bar | Adrià Costa
El Govern està treballant en noves restriccions per frenar l'augment de contagis de Covid-19. Ho ha revelat al Planta Baixa de TV3 la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha detallat que es tracta de mesures "quirúrgiques" i "concretes" i que volen treballar "amb els sectors afectats", tot i que no les ha concretat. "Serà el Procicat qui les anunciarà, però n'estem parlant aquests dies", ha afirmat. Les restriccions actuals seguiran vigents fins aquest diumenge. Si es produeix algun canvi, doncs, s'anunciarà durant aquesta setmana.

El coronavirus s'està propagant sobretot entre els joves, que són el segment de la població menys vacunat, i la consellera ha recordat que "tenen més possibilitats de contagiar-se" pel fet de no haver rebut el vaccí o només una de les dosis. "Serem quirúrgics a l'hora de definir quines mesures cal prendre, però estem preocupats per la situació actual perquè són uns nivells de contagi molt alts que òbviament hem de tallar", ha afegit.


Sobre l'anunci de noves restriccions, Vilagrà ha volgut deixar clar que "no em pertoca a mi fer-ho" i que "hi ha un procediment i el Procicat ho anunciarà". En tot cas, ha explicat que "òbviament n'estem parlant aquests dies i per tant de ben segur que hi haurà elements que caldrà treballar". "Ho volem fer, però parlant amb els sectors", ha sentenciat.

Aquest mateix dilluns, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que la situació a la primària és "complicadíssima" per l'alta afluència de gent amb símptomes lleus. En una visita a Can Ruti, ha insistit en recordar que "la pandèmia no s'ha acabat" si bé hi ha una "baixa sensació de risc". Així, ha demanat un "esforç" a la ciutadania per seguir les normes de protecció i prevenció.


Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació