Homofòbia

La víctima de l'agressió homòfoba a Sant Cugat: «Tinc por i sento impotència»

Dos menors d'edat van colpejar-lo al crit de "maricón" i poc després va perdre el coneixement

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 16:01 |
El jove va despertar sis hores després a la Mútua de Terrassa | Adrià Costa
Agressió homòfoba a Sant Cugat. Al voltant de les 2.30h de la matinada del 26 de juny, dos menors de 15 i 17 anys van apallissar a un noi de 20 anys a la plaça Onze de Setembre -entre Avinguda de Gràcia i Pla del Vinyet- al crit de "maricón", durant el transcurs de la Festa Major local.

Segons les actes de les declaracions policials dels testimonis, a les quals ha tingut accés NacióDigital, un grup d'amics estava assegut en un banc quan van aparèixer tres nois. Un d'ells va demanar-los el mòbil per fer una trucada i, mentre estaven discutint si li cedien el telèfon o li marcaven el número directament, els altres dos van agredir a un dels nois recriminant-li la seva orientació sexual. La víctima va "encongir-se" al terra sagnant.


El resultat de l'agressió han estat dos punts a la zona cranial, una dent trencada i contusions al braç i a la mandíbula. El noi, que es va despertar sis hores després a la Mútua de Terrassa, no recorda res de l'agressió.

Parla la víctima: "Tinc por"


"Tinc por, impotència i frustració". A.E. atén a aquest mitjà per relatar els fets dels quals a poc a poc va recuperant la memòria. "Tornàvem d'un concert dels Tyets per Festa Major i en un moment donat, em vaig estirar sobre d'un banc amb una amiga", explica el jove que havia vingut expressament a Sant Cugat per gaudir de la Festa Major.

Pocs minuts després, un grup de tres nois va apropar-se i el van increpar amb un to amenaçador: "Si estàs estirat et pegaran". Mentre s'incorporaven, dos dels agressors van encarar-se amb un altre grup de joves per treure'ls els mòbils i tabac, agafant-ne inclús a un pel coll de la camisa. Entre insults i vexacions del trio, A.E. va voler marxar de la zona quan el van agredir amb un cop de puny al cap provocant-li, amb la caiguda, diverses lesions.


Tot seguit, els agressors van fugir corrents al crit de: "Això et passa per 'maricón'". La víctima va restar atordida fins a l'arribada de l'ambulància i, en fer-li el TAC, va quedar inconscient.

A.E. lamenta que en el moment de presentar la denúncia, els Mossos no l'haguessin pres seriosament. "El primer que em van preguntar era si anava borratxo, com si això eximís als responsables de l'atac", critica. A més, assenyala que en un primer moment, en els atestats del cos policial català no havien recollit que s'havia tractat d'una agressió homòfoba malgrat haver estat remarcat de forma reincident pels testimonis.

"A la gent se li acostuma a oblidar, però malgrat que Catalunya sigui un país on la comunitat LGTBI hi té un lloc, aquest no és segur", exposa recalcant la sensació d'inseguretat que pateix. "És trist que m'hagi de sentir afortunat per haver patit només aquestes lesions i no res més greu. Això ja diu molt", afirma colpit remarcant l'onada d'agressions al col·lectiu que s'estan produint els darrers dies.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació