LGTBIFÒBIA

Centenars de persones surten al carrer pel Samuel, el jove gai assassinat a Galícia

Concentracions en diversos punts del país per condemnar el crim homòfob de La Corunya i reclamar mesures davant els atacs a persones LGTBI

per Jordi Velert, Barcelona, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 21:29 |
Imatge de la concentració a Barcelona per l'assassinat homòfob del Samuel. | ACN
Centenars de persones han sortit al carrer aquest dilluns en diverses ciutats catalanes per mostrar la seva indignació per l'assassinat de Samuel, el jove de 24 anys mort dissabte apallissat per 14 persones al crit de "maricón".

La més multitudinària ha estat la de Barcelona, amb el lema "Justícia per a Samuel", convocada per l'Observatori contra l'Homofòbia i la plataforma LGTBI a les portes del Centre LGTBI, que ha estat atacat amb pintades abans de la concentració. A la protesta s'han sentit crits de "no passaran", s'ha reclamat a les administracions mesures perquè no es tornin a repetir casos com els del Samuel i s'ha guardat un minut de silenci en memòria del jove.


"És un fet molt tràgic, però és un paradigma que no teníem fins ara, a l'estat espanyol tenim l'assassinat per homofòbia", ha lamentat el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez. "L'homofòbia mata i els poders públics han d'actuar immediatament", ha afegit en una manifestació a què han assistit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i les conselleres de Drets Socials i d'Igualtat i Feminismes, Violant Cervera i Tània Verge.

Després de la concentració ha començat una manifestació improvisada que ha recorregut la Gran Via fins a la plaça Universitat i ha continuat per la Rambla, entre crits en defensa del col·lectiu LGTBI.

  La indignació pel crim s'ha fet sentir també en ciutats com ara Sabadell, Tarragona, Reus, Granollers, Igualada, Mataró i Manresa.



 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació