cas villarejo

La Fiscalia demana imputar Caixabank, Iberdrola i Repsol pel cas Villarejo

El Ministeri Fiscal assegura que les tres companyies de l'Íbex35 van contractar els serveis de l'excomissari de la policia espanyola

per Victor Rodrigo, 7 de juliol de 2021 a les 14:32 |
Les torres de Caixa Bank a l'avinguda Diagonal. | Helena Margarit
La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Villarejo que imputi les empreses Caixabank, Repsol i Iberdrola per haver "contractat els serveis de l'excomissari". Ara el jutge haurà de decidir si accepta les peticions del Ministeri Públic i acaba imputant aquestes tres empreses de l'Íbex35.

En el cas d'Iberdrola s'investiguen els diferents contractes de l'elèctrica amb el comissari, quan encara estava en actiu. La sol·licitud d'imputació arriba com a resposta a un acte del jutge Manuel García-Castelló en el qual preguntava als fiscals si la companyia havia d'estar en la causa com investigada o com a perjudicada. De fet, es van paralitzar les declaracions com investigats tant del president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, com les d'altres directius i exdirectius a l'espera de conèixer quina era la situació processal de la companyia.


En cas que aquestes tres peticions siguin ateses per l'instructor, les tres companyies se sumarien a la llista d'imputats en la qual ja hi figuren Isidre Fainé (Caixabank) i Antoni Brufau (Repsol)El jutge García-Castellón va dictaminar les condicions d'investigats el passat abril per al president de Repsol, Antonio Brufau, i l'expresident de CaixaBank, Isidre Fainé, per haver contractat l'excomissari José Manuel Villarejo els anys 2011 i 2012 per espiar l'expresident de Sacyr, Luis del Rivero, que pretenia aconseguir el control de Repsol amb l'ajuda de la petrolera Pemex. Brufau i Fainé se sumen a l'expresident del BBVA, Francisco González, també imputat.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació