CCMA

Coia Ballesté serà la nova corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres

La reusenca és presidenta del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Tarragona i ha treballat com a coordinadora de Catalunya Ràdio al territori

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 8 de juliol de 2021 a les 09:42 |
Coia Ballesté | Col·legi de Periodistes.
La periodista Coia Ballesté serà la futura corresponsal de TV3 Catalunya Ràdio a Londres, segons ha pogut saber NacióDigital. El nomenament s'anunciarà avui. Substituirà Sergi Mulero.

L'actual presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona i vicedegana de l'organisme professional ha desenvolupat la seva carrera professional a Catalunya Ràdio. Natural de Reus -localitat on precisament aquest 2020 va protagonitzar el pregó de la festa major de Sant Pere-, Ballesté va ser coordinadora de Catalunya Informació, coordinadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, sotscap del departament d'Esports i delegada de l'emissora a Tarragona.


A més, ha format part de l'equip de Joaquim Maria Puyal a La TdP i ha estat membre del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. Va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat a la Cadena Ser i a la COPE.

Aquest no és però l'únic canvi a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La nova temporada depara nous reptes professionals també per a Francesc Garriga, que serà el corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, als Estats Units. A diferència de Ballesté, qui assumirà la corresponsalia tant de la ràdio com de la televisió, Garriga s'encarregarà de representar l'emissora a la capital nord-americana. També es modificarà la corresponsalia del Pròxim Orient.


El director de la cadena, Saül Gordillo, va defensar divendres passat a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament el nomenament perquè havia tingut en compte els criteris del pla d'igualtat de la CCMA i va elogiar el perfil professional de Francesc Garriga. Pel que fa a Ballesté, va preferir no avançar res, però de tots ells va assenyalar que es tracta d'"extraordinaris professionals de la nostra ràdio i televisió pública".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació