coronavirus

Detectat el primer cas de variant òmicron a l'Estat

El laboratori de microbiologia i malalties infeccioses de l'Hospital Gregorio Marañón l'ha trobat en un pacient provinent de Sud-Àfrica

per A.V., Barcelona, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 17:47 |
Una sanitària fa la prova PCR | ACN
L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha anunciat el primer cas de variant òmicron a l'Estat. En un missatge publicat a Twitter, el laboratori de microbiologia i malalties infeccioses de l'hospital ha assegurat que es tracta d'un viatger que ha arribat en un vol procedent de Sud-Àfrica i que "es troba bé". L'home, de 51 anys, va entrar a l'Estat aquest mateix diumenge després de fer escala a Àmsterdam.

L'aparició d'aquesta variant ha fet saltar les alarmes a nivell global. Aquest dilluns, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit que la Covid-19 "no ha acabat" i ha recordat que encara suposa un risc global "molt alt".


L'OMS demana que els governs prenguin mesures "com més aviat millor" i insisteix en la necessitat d'accelerar la vacunació a tot el món. Així, si bé l'organisme no reclama prohibir els vols provinents de països amb el risc més alt, sí que demanen vigilar de més a prop la presència de casos de la nova variant per informar-ne i aïllar-los més ràpidament.

Altres notícies que et poden interessar


​​
​ 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació