successos

Mor l'excursionista rescatat sota la neu a Vallter

Els serveis d'emergència l'han trobat a la tarda amb símptomes d'hipotèrmia severa

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 20:53 |
Imatge de l'equip de rescat | Bombers
L'home perdut aquest diumenge a Vallter ha mort hores després de ser rescatat a la neu. L'excursionista no ha pogut superar l'hipotèrmia que ha patit a conseqüència de les hores que ha passat sepultat a la neu, segons informa el 3/24. La víctima, Xavier Collboni, va ser regidor d'ERC i cap de llista tres vegades 2003, 2007 i 2011 a l'Ajuntament de Camprodon. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha volgut enviar "tota l’escalfor del món" als seus éssers estimats a través del seu compte de Twitter.

L'home havia estat localitzat una estona abans per un dels gossos de tempteig del Grup Caní de Recerca (GRCR) dels Bombers, que ja havia marcat l’indret. Prèviament, els Mossos d’Esquadra havien assenyalat la zona mitjançant el rastreig del mòbil de la víctima. L’home ha estat traslladat en helicòpter medicalitzat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. A les 15.38, pocs minuts després de descolgar-lo, els efectius han traslladat la víctima, primer en llitera i després en moto de neu, fins a les instal·lacions de l’estació d’esquí. 

Aquest matí nevava a la zona i la sensació tèrmica era de fins a -30º (la temperatura era de -10º) alhora que la visibilitat era molt dolenta. El telèfon de l'home desaparegut des d'aquest diumenge seguia donant senyal i s'ha fet una triangulació que ha donat una zona àmplia de 4 hectàrees, que és on s'ha centrat la recerca fins a trobar-lo.


Segons les últimes informacions, les càmeres de Vallter 2000 van enregistrar el desaparegut pels volts de les 9 del matí del diumenge quan anava direcció al coll de Mantet. "Es creu que després va carenar fins a una zona on hi va haver una allau", detalla Bombers. 
Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació